Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Олександр Мачула: Президент України 2019 - ВІРШ

logo
Олександр Мачула: Президент України 2019 - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Президент України 2019

Дивлячись телевізор, а також переглядаючи сторінки численних соціальних мереж, мимоволі приходиться констатувати, що передвиборна президентська кампанія 2019 розпочалася задовго до оголошення про її офіційний старт. Як би там не було, але від того, хто буде наступним Президентом України в значній (якщо не вирішальній) мірі залежить – буде наша країна й надалі сповзати у прірву чи з’явиться перспектива на подолання кризи.
Останнім часом слово „президент“ я свідомо пишу з малої літери, оскільки рука не повертається робити це відповідно до діючого законодавства і чим далі, тим більше (не повертається). В даній статті в цьому плані я роблю виключення, оскільки ще не утратив надію, що на цю високу посаду буде обрана людина, яка відновить довіру народу до інституту „Президента“ і бажання писати це слово з великої літери.
Взятися за перо мене підштовхнула чергова полеміка із одним зі своїх товаришів в мережі „Фейсбук“ відносно майбутнього, за його визначенням, кандидата в Президенти України. Прізвища кандидата не називаю, щоб не робити йому зайвої реклами, але скажу лише, що не поділяю позицію Миколи, незважаючи на його особисте знайомство з потенційним кандидатом та позитивні характеристики.
Який Президент потрібен Україні, країні, що вийшла на перше місце в Європі за ступенем корупції і опустилась на самий низ за розмірами заробітної плати і пенсії?
Для мене очевидно, що в першу чергу це повинен бути патріот. Але не просто патріот, а патріот своєї батьківщини. І не просто патріот своєї батьківщини, а щоб тією Батьківщиною була саме Україна! Хто може відповідати цим критеріям? Подумайте самі, але тут має значення все: і де народилася ця людина, виросла, хто її батьки, чим вона займалася до цього, як вона себе вела, в чому полягає її патріотизм і любов до своєї землі, до свого народу.
Ще для мене є очевидним, що після п’яти невдалих спроб шостим Президентом України повинен бути саме українець. І не формально, а по суті, по своєму духу, по своєму баченню шляхів розвитку нашої держави і ступеню його відданості інтересам українського народу.
Також не викликає сумніву, що у майбутнього Президента України не повинно бути конфлікту власних інтересів із державними, які можуть виникнути в зв’язку з обранням його на цю високу посаду, що дає майже необмежені потенційні можливості для зловживання владою. Іншими словами статки кандидата не повинні перевищувати певну розумну межу. Пам’ятаючи, що великі гроші отримати чесним шляхом вельми нелегко, а дуже великі – неможливо, і маючі сумний досвід п’яти попередників, гадаю, що ця межа може складати на загал не більше суми добутку між офіційною заробітною платою кандидата і фактично відпрацьованим ним часом (за мінусом накладних витрат – вартість їжі, одягу, комунальних послуг і т.п.).
Іншими словами на посаду Президента повинен прийти не бізнесмен (чи тим більше наступний барига), а державний менеджер, який має певний досвід такої роботи і до цього відверто не крав. Менеджер, ціллю якого буде не примножити свої статки за рахунок народу, купити іноземне громадянство собі і своїм нащадкам та в подальшому відлетіти в теплі краї, а організувати і наполегливо очолювати будівництво гідних умов проживання на рідній землі для всього українського народу, в т.ч. для своїх дітей, внуків і правнуків.
Безумовно, що з часом кожна людина в тій чи іншій мірі змінюється і далеко не завжди в кращу сторону. Ніхто не може бути від цього застрахованим. Президент – теж людина. Ступінь корупції в нашій державі найвищій у світі. А тому вже зараз потрібно думати про систему утримань і противаг, яка б ефективно перешкоджала Президенту у відповідних випадках відійти від такого покликання, а тим більше піддатися спокусі використання державної влади у власних інтересах чи інтересах родичів або якихось наближених до нього осіб (любих друзів).
Так, над цим потрібно працювати уже зараз, оскільки потім, як свідчить історія, буде пізно. Кожного разу перед президентськими і парламентськими виборами популісти від політики постійно б’ють себе в груди і кричать, наприклад, про відміну депутатської недоторканості. Однак, досягнувши мети, вони забувають майже про всі свої обіцянки і так триває уже четверть століття… Тому, на мій погляд, при визначенні зі своїми симпатіями щодо кандидата на посаду Президента України небайдужому до своєї долі і долі своїх нащадків виборцеві потрібно уважно дивитись як на особу самого кандидата (наскільки він є патріотом і скільки він уже вкрав), так і на його програму конкретних дій по виводу країни з економічної і політичної кризи.
Як колись говорили класики, критерієм істини є практика!
Тож дивіться, шановні мої співвітчизники, потенційні власники виборчих голосів, в першу чергу на те, що конкретно зробив кожен кандидат за своє життя. Чим він весь цей час займався, які у нього статки (при переході певної межі – скільки він вкрав). Не довіряйте популістам і їх щедрим гаслам. Уважно вдивляйтесь у обґрунтованість механізмів втілення таких гасел чи планів у життя і предметність аргументів (якщо вони взагалі там трапляються).
Особисто я віддав би свій голос, якщо це станеться, кандидату, який зробить все можливе і навіть більше, щоб законодавчо і організаційно подолати (а не очолити) корупцію в державі, припинити пограбування українського народу взагалі і в першу чергу олігархами, а також виключити подібне в майбутньому. Але при умові, що ця особа буде відповідати переліченим вище критеріям.

12.03.2018

ID:  781760
Рубрика: Поезія, Містика
дата надходження: 12.03.2018 13:12:40
© дата внесення змiн: 12.03.2018 23:17:38
автор: Олександр Мачула

Мені подобається 5 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (659)
В тому числі авторами сайту (23) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Микола Коржик, 13.03.2018 - 07:53
Шановний пане Richter.
Прочитав Вашу статтю і повністю згодний з Вашими роздумами. Чомусь зупинився погляд на «Рубриці», жанр – містика. Тепер «парюся» umnik , це Ви свідомо зробили, чи так вийшло, бо і справді де ж найти таку людину… hi
 
Richter відповів на коментар Микола Коржик, 13.03.2018 - 08:47
Не парьтесь, Ви зрозуміли мене правильно... hi
 
Микола Коржик відповів на коментар Олександр Мачула, 13.03.2018 - 08:48
friends
 
Richter відповів на коментар Микола Коржик, 13.03.2018 - 08:55
Дякую friends
 
Олекса Удайко, 13.03.2018 - 07:43
12 + духовно чистий патріот України! Є такий! a44
 
Richter відповів на коментар Олекса Удайко, 13.03.2018 - 08:46
Хто ж він?
 
Олекса Удайко відповів на коментар Олександр Мачула, 13.03.2018 - 12:17
Мер міста Конотопа!
 
Richter відповів на коментар Олекса Удайко, 13.03.2018 - 12:48
Не знаю...
 
Олекса Удайко відповів на коментар Олександр Мачула, 13.03.2018 - 21:29
Рух нових сил! Завжди на вістрі подій! apple 16 give_rose friends
 
Richter відповів на коментар Олекса Удайко, 13.03.2018 - 23:52
Зрозуміло.
 
Ганна Верес, 12.03.2018 - 21:53
Перечитала уважно Вашу статтю. Повністю погоджуюся з кожним словом і, мабуть, треба таки нашим людям пояснювати і не тільки тут, а всюди. Вчора переглянула відео про те, як збирали у Києві людей у Шевченківському парку на противагу патріотам, що були біля пам'ятника Кобзарю. Платили їм по 200грн. Їх було десь 500 чоловік. Ні кров таких запроданців не зупияє, ніщо. Отакі й голосуватимуть за гроші. Помістила кілька віршів у фейсбуці з критикою на владу, про розгін наметового містечка, то мене заблокували. 12 12 12 give_rose
 
Richter відповів на коментар Ганна Верес, 12.03.2018 - 23:05
Дякую за коментар і підтримку! Співчуваю з приводу бану на ФБ. frown Вірші Ваші здебільшого читав, підтримую Вашу позицію повністю. Я раніше також запитував у Вас, куди поділась група "Українська поезія" на ФБ чи то тільки у мене вона зникла, але Ви не відповіли... give_rose friends
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: