Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: ПВО: ЗВЕРНЕННЯ УЧАСНИКІВ АТО ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕРКОВ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ - ВІРШ

logo
ПВО: ЗВЕРНЕННЯ УЧАСНИКІВ АТО ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕРКОВ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 9
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЗВЕРНЕННЯ УЧАСНИКІВ АТО ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕРКОВ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

(Шановні поети-"патріоти", котрі півтора роки тому кошмарили мене з приводу моєї антимосковсько-патріархальної позиції - а потім підло зрадили, звинувативши і в деспотизмі, мстивості, ксенофобії і в інших якихось фобіях! Ось вам воїни заявляють, що ця диверсійно-шпигунська організація на території нашої країни ідеологічно, фінансово і організаційно сприяла знищенню нашої державності і вбивству наших захисників і мирних жителів. Ви проявили підступне і підле зрадництво не тільки стосовно мене, а й тисяч загиблих, поранених і скалічених людей, наших дідів та прадідів, що відвойовували незалежність України і грядущих поколінь нащадків. Якби ви не виспівували хвалебні оди ідеологічним шпигунам, то й сила їх була б значно менша, але ви назло істині демонстративно творили це.

Настав час визнавати свої помилки і публічно просити прощення. Дехто з вас знає, що я маю звичку здокументовувати всі інсинуації щодо мене та моїх поглядів, зраду народу України та її незалежності. Кожен, хто зараз не зробить публічне покаяння, ризикує потрабити до музеїв України, як ідеологічний зрадник, пасивний або дієвий симпатик Московского диверсійного штабу. Все таємне одного разу стає явним. Слава Україні!)

джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2383398-zvernenna-ucasnikiv-ato-sodo-dialnosti-cerkov-moskovskogo-patriarhatu.html

22 січня, 14.00 - Відкрите звернення учасників АТО до українського народу, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування щодо антидержавницької діяльності на території України церков Московського Патріархату (Зала 1)

 Організатор: ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя». 

Учасники: Олег Коломоєць – Голова ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя»; Олександр Дяченко – громадський діяч; Микола Колесник – куратор 40 батальйону «Кривбас»; Тетяна Деркач – публіцист-релігієзнавець; представники козацьких організацій Запорізької області; представники учасників АТО Львівської, Чернігівської, Дніпропетровської та інших областей України.

Коротко.  Організатори заходу заявляють, що від початку російської агресії проти України Українська Православна Церква, що підпорядкована Московському Патріархату, виявляє свою антиукраїнську та антидержавницьку  позицію. Бійці переконані в тому, що події у прифронтовій Запорізькій області є свідченням злочину проти життя та здоров’я громадян України, відверто направлені на дестабілізацію ситуації в державі. Ветерани АТО закликають припинити діяльність на території України Української  Православної  Церкви, що підпорядкована Московському Патріархату, як такої, що має екстремістський характер та здійснює діяльність, спрямовану на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України.

ID:  772607
Рубрика: Проза
дата надходження: 21.01.2018 18:43:55
© дата внесення змiн: 22.01.2018 00:56:29
автор: ПВО

Мені подобається 7 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: laura1, Ольга Калина, Polemokrateia, Гість-Наум
Прочитаний усіма відвідувачами (692)
В тому числі авторами сайту (40) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Ольга Калина, 22.01.2018 - 20:25
Давно вже потрібно було зробити так, щоб всі церкви в Україні підпорядковувались тільки Київському патріархату. Підтримую!
 
ПВО відповів на коментар Ольга Калина, 23.01.2018 - 03:34
Дякую. Правильно кажете. 12
 
Гість-Наум, 21.01.2018 - 22:50
ЦЕРКОВЬ НА ПОСТУ

Капелланы – комиссары, боевой отряд.
Силой слова побеждают праведность и страх.
Вот они одели рясы, будто бы попы…
Только мирного не учат, белые гробы.

Им одно лишь оправданье --
«Первые не мы»…..
Мусульманский, христианский -
Старые миры.

В каждой армии исконно,
Вопреки Творцу
Освящали смерть и войны…
Божьим слугам не к лицу.

Все подряд, и папа первый
Бога отреклись.
Правят пышные молебни,
Как мирской артист на бис.

Колдовства и суеверий
Все учения полны.
Антиминсы, копья, чаши,
И иконы и кресты! *

Все их способы известны
От языческих эпох.
Извратили христианство
И шаманил кто как мог.

Как мамона их прельщает,
Как им роскоши близки.
От народа удалились
И в политику ушли.

Вовсе святости нет в церкви,
Каждый жест «святых отцов»
В прейскурантах и расценках….
Видно им конец пришел!

*- Л. Н. Толстой «Ответ синоду русской православной церкви»
Полное собр. Сочинений, т.34, стр. 245-253.
 
ПВО відповів на коментар Гість-Наум, 22.01.2018 - 00:54
Якось цей ваш вірш припахає толстовсько-пацифістським душком, у якому зараз існує прямий натяк на капеланів українського війська. Якщо це не так, треба чітко зазначати, бо такі роздвоєні вірші лиш більше болю завдають українському народові.
 
Гість-Наум відповів на коментар ПВО, 22.01.2018 - 01:20
Більше болю завдає неправда коли всі священнослужителі нехтують вимогою " не вбий",а решта -- то справа "обгортки".
 
ПВО відповів на коментар Гість-Наум, 22.01.2018 - 02:40
Ні, шановний! Ви перекручуєте Слово Боже в такому ракурсі, аби було вигідно країні агресору. Я не збираюся тут з вами розводити полеміку на релігійно-теологічні теми, бо Ви нарочито намагаєтесь змінити акцент моєї публікації в інше русло, заплутуючи мене своїми хибними уявленнями про Слово Боже. І маю зазначити, що цим неподобством ви займаєтесь систематично. Певно, теж московський агент?
 
Гість-Наум відповів на коментар ПВО, 22.01.2018 - 19:09
Ви вже потрохи видаляєте незручні для Вас місця полеміки, але суті видалити не можна. Гряде суд над релігіями, що не виконують волі Бога. Біблії не може заперечити жодна людина, навіть вважаючи себе великим патріотом. Цей процес тягнеться не одне тисячоліття. Вас затривожив Лев Толстой, який докладно описав згубність ідеології Російської Православної Церкви. Ця людина мала настільки проникливий розум, що, вивчивши сутність основних світових релігій, змогла твердо заявити про єдине логічне і переконливе вчення, яке приніс Ісус Христос. Бог осміяний ніколи не буде.Тому всі політики і неуки, які бажають "приручити" будь-яку церкву до бездумної прислуги, рано чи пізно потерплять крах.
Ви маєте відвагу писати від свого імені вирок: "І маю зазначити, що цим неподобством ви займаєтесь систематично. Певно, теж московський агент?"

З іншого боку, Ви розумієте про серйозність навішувати ярлики :" Усі ж знають, хто за це відповідальний: москалі та ж....(я навмисне затер це слово аби мене не винуватили в ксенофобії)" Отже, добре розумієте межу дозволеного, але нестримне бажання бути вище всіх не дає Вам спокою.
 
ПВО відповів на коментар Гість-Наум, 23.01.2018 - 03:24
Я спочатку був заніс тебе до чорного списку, але потім пожалів, бо вже ж бачу, що попередня твоя сторінка заблокована - певно, через скарги авторів за набридливі коментарі. Я не бажав бути тобі суддею. Але ворожі звинувачення просто наказують мені ставитись до тебе із усією строгістю. Тому попереджаю: твої єретичні висновки і перекручування Божого Слова я терпіти не буду і нещадно їх знищуватиму зі своєї сторінки. А наперед виголошую тебе підлою демонізованою істотою, лжехристиянином, наклепником братії Христової. І більше не потикайся до мене, нікчемо, бо кожну твою вибрехеньку знищуватиму безжалісно. Ти - замаскована сепаратюго!
 
Гість-Наум відповів на коментар ПВО, 23.01.2018 - 14:51
Дякую за Вашу мужність:не ховатися за чорним списком. Дасть Бог, потрохи розберемось. До речі, на Вашу світлу голову є нагода зайти в інтернеті історичні дослідження канадського вченого Івана Барчука "Єресі, що ввійшли у церкву", видавництво "Дорога правди", Торонто-1973-Клівленд. Навіть таким поважним патріотам, як Ви, буде корисно наблизитись до реальності. Сьогодні відбувається суд над тисячами бутафорних релігій, котрі потрясають світом.Я не вірю у Вашу щиру побожність.... але навіть апостол Павло був так само ревний і завзятий, до часу...Дав би то Бог!
 
ПВО відповів на коментар Гість-Наум, 23.01.2018 - 16:18
Мені чхати на твої блюзнірні закиди стосовно моєї особи чи то-пак віри. Ти, йолопе, потурбуйся краще про спасіння власної душі, бо ж Син Людський не приходить у якихось вченнях, течіях чи то пак їх дискредитаціях. Як і завжди Він відвідує придурків на кшталт тебе у вигляді дратуючої непомірну пиху людини, на котру невмита ротяка постійно норовить роззявити свій отвір, щоби вилити порцію лайна, випродукованого субстанцією, заповняючою простір черепної коробки, де у нормальних людей зазвичай знаходиться мозок. Чорний список ти у мене просто випрошуєш, а я не залізний і терпець мій скоро може урватися. Притримай свої фекалії для власного вжитку, і не раджу їх перемішуати зі Словом Божим та Іменем Христа.
 
Гість-Наум відповів на коментар ПВО, 23.01.2018 - 16:21
Дякую за прозорість темряви!
 
ПВО відповів на коментар Гість-Наум, 23.01.2018 - 16:40
Пішов ти!...
 
Пісаренчиха, 21.01.2018 - 19:24
У нас в краiнi працюе цiла армiя росiйських iдеологiв в рясах.
 
ПВО відповів на коментар Пісаренчиха, 21.01.2018 - 19:58
Суща правда. 12
 
М.С., 21.01.2018 - 19:10
Повністю Вас підтримую. Давно пора було поганою мітлою виганяти.
 
ПВО відповів на коментар М.С., 21.01.2018 - 19:57
Повністю з Вами згоден. 16
 
Леонід Луговий, 21.01.2018 - 19:07
Четвертий рік горить в степу трава,
І хижо наїжачена стволами,
Кошмарить нас обкурена братва,
Охрещена московськими попами.

Колись писав такий вірш. Стер... Щоб не зачіпати почуття віруючих. Може й даремно, але вже забув... А взагалі, дуже солідарний з вами. 12 hi
 
laura1 відповів на коментар Леонід Луговий, 21.01.2018 - 19:23
Жаль, що Ви стерли такий актуальний і майстерний вірш. Які почуття віруючих? Хіба церква, будь-яка, може виміряти ці почуття? Я не вірю ніяким церквам і попам, які їздять на мерседесах і будують собі палаци. Я вірю лише Богу, до нього і молюсь. І що вищі сили існують, впевнена і точно знаю. А цих московських щурів потрібно вже давно гнати. Або просто ігнорувати. Не платити їм. Самі пішли б. А то будуємо їм усім миром палаци, а отримуємо те, що отримуємо. 17
 
Леонід Луговий відповів на коментар laura1, 21.01.2018 - 19:33
На жаль, навіть у західній Україні повно московського попоархату. ПОКИ ЩО... Це питання потрібно вирішувати адміністративно зверху, не піднімаючи багато шуму, але впевнено. Схоже що питання буде вирішено, але не цією владою. give_roseПротести підтримую!!!
 
ПВО відповів на коментар Леонід Луговий, 21.01.2018 - 19:56
Піднімайте, брате свій голос. Скористайтесь пером, мов мечем - воно гостріше всякого списа.
 
Леонід Луговий відповів на коментар ПВО, 21.01.2018 - 19:58
ОК. friends friends
 
ПВО відповів на коментар Леонід Луговий, 21.01.2018 - 20:18
friends friends
 
laura1, 21.01.2018 - 19:05
Я теж проти церкви Московського Патріархату. Але ж ці церкви ростуть, як гриби після дощу. На це російська влада грошей не жалкує. А хто їм виділяє в Україні земельні ділянки? Хто їх підтримує і навіщо? А люди в нас не дуже замислюються, куди йти. Таким чином підтримуються ці церкви. Йдуть туди, де ближче, пояснюючи це тим, що вони йдуть до Бога. І їм байдуже, до кого ця церква відноситься. Церкви Київського патріархату можна перерахувати на пальцях. То чого ми дивуємося? Я давно вже перестала ходити в російську церкву. І поки українці масово не перестануть туди йти і підтримувати ці церкви, доти з цим нічого не можна буде вдіяти. Якщо цю церкву не фінансувати, то вона перестане існувати. Все просто і складно.
 
Леонід Луговий відповів на коментар laura1, 21.01.2018 - 19:11
Це все тому, що влада мріє повернути все як було. Тільки грати з росією в дерибан вже на рівних. Не вийде! Надто серйозні гравці вмішалися...
 
ПВО відповів на коментар laura1, 21.01.2018 - 19:54
Справа в тому, що задіяні не тільки гроші, а ще й підкуп, хитрість, підлість, лукавство. Залякана людина - як миша: іде саму в пащу удава. А корумпована влада сама в цій атмосфері виросла і морди понаїдала. Певен, що скора її заміна вирішить і це релігійно-стратегічне питання.
 
Леонід Луговий відповів на коментар ПВО, 21.01.2018 - 20:06
Так... Але все таки корінь підлості, пікупу і т. д. - це гроші. І московські попи працюють на корисні імперські інтереси. Царські московські попи за це поплатилися - кровожер дєдушка лєнін показав ім кузькуну мать. Дасть Бог, і ці по жбану отримають! friends friends
 
ПВО відповів на коментар Леонід Луговий, 21.01.2018 - 20:22
Ну, гроші - інструмент, але то вже дрібниці. Головне зараз - щоб все це сміття було оголошено злочином проти народу України та її державності. Дякую Вам за підтримку.
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: