Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ruslan B.: Культ і християнство - ВІРШ

logo
Ruslan B.: Культ і християнство - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Культ і християнство

Ruslan B. :: Культ і християнство
Всі ми так чи інакше у своєму житті виконуємо різного роду магічні дії. Іноді ми це робимо підсвідомо, не замислюючись про це а іноді цілком свідомо. Якби там не було але протягом свого життя ми стикаємося із поняттям культу і його дії. Інколи, переважно старші бабці люблять згадувати різного роду бабок – знахарок, що мовляв «зливають на віск, відшіптують» чи ще за допомогою якихось магічних обрадів лікують чи ще якось допомагають людині. А тепер попробуємо розібратися у всьому цьому. 
Для початку спробуємо дати визначення поняттю культ. І так:  культ – це система правил, дій, рухів котрі забезпечують зв’язок між людиною і божеством за допомогою медіума. Таким чином маючи чітке розуміння що означає сам культ можемо розбиратися дальше де він застосовуюється. Але у мене виникає зразу ще одне важливе питання – а чи потрібен він взагалі?
З історії знаємо, що релігія як така зародилася ще досить давно, по суті ще з часів мисливства і збиральництва. Воїни, котрі йшли на полювання бажали вдало це зробити і при цьому без жертв. З іншого боку первісні люди боялися не зрозумілих для них сил природи. Однак, знаходилися ті, хто міг якось «пояснити» чому з’являється блискавка на небі, що стається людиною котра помирає а найосновніше це випросити у «могутніх божеств» вдалого полювання. Так поступово зароджувалася нова ланка ієрархії в суспільстві – жреці. Ними як правило ставали люди з винятково допитливими поглядами і разом із тим авторитетною поведінкою в середині спільноти. Вони ставали на рівні з вождем племені і вважалися обраними «богами». Їхня «вибраність» дозволяла маніпулювати рештою спільноти і втручатися в особисті справи будь – якої сім’ї чи окремої особи. З часом, укріплюючись жреці почали створювати що раз то більше різноманітних культів, вірувань, релігійних напрямків. А все для того, щоб сильніше мати вплив на простих людей. А доволі часто і на князів чи інших володарів. Сам по собі культ є нічим. Він є лише блефом на фоні проблеми котру представляється. Служитель виконує якісь певні рухи, при цьому вигукуючи якісь певні слова, задіюючи іноді якісь певні психотропні а по декуди і наркотичні речовини. І цим він має намір  «вплинути на волю Бога». Доволі цікава ідея.(Але безуспішна). В античні часи це було присутнє усім без винятку племенам, народам, «цивілізаціям і культурам».   
У І ст. н.е. в Леванті зароджується новий погляд на Бога – християнство. Саме по собі християнство являється природною наукою. У ньому немає жодної культовості, міфічності чи не зрозумілості. Ісус – котрого християни вважають сином Бога, виклав правила котрі несуть в собі ідею примирення людини з природою і повернення її до першоджерел використовуючи наукові досягнення, котрі «дані людям Богом для осягнення спасіння».  Християнство було породжене як філософія мислення і духовного розвитку але зовсім не як релігійна деномінація. Це має підтвердження навіть у самій Біблії (священній книзі християн). В своєму діалозі із жінкою із Самарії Ісус вказує на саму суть нової ідеологічної відмінності від усього переднього. «Повір, жінко, Мені, що надходить година, коли ні на горі цій, ані в Єрусалимі вклонятись Отцеві не будете ви.» (Iван.4:21)  А далі додає чітке пояснення своїх слів. «Але наступає година, і тепер вона є, коли богомольці правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі та в правді, бо Отець Собі прагне таких богомольців. Бог є Дух, і ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді вклонятись.»(Iван.4:23-24).  Саме ці слова є основоположними нової ери. Вони фактично змінюють повність хід історичного розвитку духовного переорієнтування людини. З космоцентричного і теоцентричного  вони переходять на антропоцентричний рівень. Людина – як найдорожча частинка Бога на землі. В усіх випадках Нового Завіту Ісус виступаючи від імені Всесильного Бога піднімає людину на вищий щабель і вказує на її божественність, тобто здатність до мислення. Саме розум робить нас відмінними від усіх живих істот на планеті. Саме розум і є тією частинкою божественності в людині. А зовсім не зовнішній вигляд. Не одноразово підкреслюючи це своїми словами та зціленнями, Ісус дає зрозуміти що людині потрібно відкинути ті старі не зрозумілі форми «задобрювання божества» і перейти до здорових відносин зі своїм реальним творцем. Але це вимагає повністю відмежуватися від різних колишніх культових систем. 
Далі буде....

ID:  760373
Рубрика: Проза
дата надходження: 14.11.2017 13:29:47
© дата внесення змiн: 14.11.2017 13:30:48
автор: Ruslan B.

Мені подобається 2 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: JuliaN
Прочитаний усіма відвідувачами (464)
В тому числі авторами сайту (17) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Ніна Незламна, 17.11.2017 - 13:53
12 Пізнавально. Ще б сказала в якійсь мірі мудро. Гарна робота. 22 22 flo18
 
Vlad Voloshun відповів на коментар Ніна Незламна, 17.11.2017 - 13:54
спасибі вам... "пізнате правду і вона вас зробить вільними
 
lionet відповів на коментар Ruslan B., 12.02.2018 - 20:17
"Нам подають ті поняття і формули котрі ми змушені приймати за правдиві які комусь є вигідним". Оця фраза, синку, з твоєї "Ілюзії правди" якраз дуже правдиво говорить про твій букет єресі на тему релігії, а особливо християнства. Великий гріх чиниш...
 
Vlad Voloshun відповів на коментар lionet, 13.02.2018 - 13:25
а що таке гріх? хіба гріхом є мислити, пізнавати, шукати? хіба Ісуса Христа євреї не звинувачували в єресі? "слуга не більшим є свого пана".;."переслідували мене, переслідуватимуть і вас..."; " настане час, коли кожен хто вас вбиватиме, гадатиме що службу приносить Богові"... - про кого все це ? ... давайте собі відповідь .. і вся правда котра є - є в Бозі!
 
lionet відповів на коментар Ruslan B., 13.02.2018 - 21:51
так в Бозі, який для її пізнання людьми посилав їм пророків, а потім і Сам зійшов до них, але вони вперто робили те, про що пишеш ось в прикладах... і ти у своїх статтях робиш те саме, подаючи їх в радянському атеїстичному стилі, як суміш махрового язичництва усіх часів і народів, з біблійною і євангельською наукою про правду. За часів Ісуса Христа на землі євреям важко було сприйняти Його революційну для них науку, тому і звинувачували Його в єресі, а нині через дві тисячі років доказувати, що християнство це якась там модифікація чи плід еволюції язичництва, якщо це не свідоме слідування масонським інсинуаціям, то це просто невігластво... Хіба так важко зараз побачити і зрозуміти освіченій людині, що
Понапридумали теорий
Творцы религий, вед и знаний...
А в действии-то априори
Один Евангельский сценарий.
PS. Не ображайся, що я з тобою на "ти" - я мало не втричі старший.. smile
 
Леся Геник, 15.11.2017 - 07:39
А мені було цікаво прочитати. Хоча щодо пунктуації - таки перевірте, це відволікає.
Чекаю продовження... 12
 
Vlad Voloshun відповів на коментар Леся Геник, 17.11.2017 - 12:41
щиро дякую ... так певні помилки є.. і прошу пробачення що не доглядів... старатимусь....
 
брама, 14.11.2017 - 20:32
Тільки-но почав читати і вразила відсутність пунктуації. Але переборов себе і зробив спробу вникнути в суть. Ну, ахінея чистої води ... Явний зразок графоманства ...
 
Vlad Voloshun відповів на коментар брама, 17.11.2017 - 12:43
кожен міряє тим, чим живе сам... це абсолютно не для того щоб показати себе але аби звернути увагу на ті проблеми, котрі реально є у нашому суспільстві... і якщо б був графоманом як ви це стверджуєте то писав би різнго роду дурниці, котрі доволі є популярні використовуючи при цьому різніі нецендзурні слова засмічую мову.
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: