Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: moon_in_the_dark: Початок книги - ВІРШ

logo
moon_in_the_dark: Початок книги - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Початок книги

    Я пригадую точну дату нашого знайомства аж до хвилини, наче це було тільки  вчора. Хоча інколи  сам не розумію, чому , навіщо , для чого  ? 
    Чому ця дата засіла у моїй голові і її неможливо ніяк позбутись? Чому все закінчилось дуже погано тільки для мене ? А я так старався, зі всіх сил зробити тебе щасливою , дати кохання ,здійснити усі твої мрії.
Хтось завжди говорив даремно, знайти вам просто тоді зрозуміти цього не дано це був мій життєвий урок , вихід з дитинства ,і вхід у доросле життя .  
Так приховувати ніколи не буду тай навіщо?  Якщо чесно, щиро і сильно,
хотів залікувати якимось чином  твої  рани, які завжди тебе мучили  , які були залишені твоїм не дуже щасливим  колишнім минулим .
Тільки жаль цього не спромігся хоча докладав до цього стільки часу і зусиль.
Не розумію чи тобі просто цього було не потрібно , або можливо я не є та людина яка б змогла це зробити?
    Можливо все звучить банально якось навіть і не правдиво ,але знай ти була тією яка вдихнула в мене знову  життя ,подарувала той вогонь якій зігрів мою душу від холоду, тому кожного дня перед тим як заснути часто сам себе запитую , а  могло все бути по іншому ? 
Зміг би я стати твоїм чоловік , змогла б ти мені народити сина , дівчинку? 
Боже та не важливого кого головне щоб це була ти .
   Напевно довго  буде мучити ось це питання  довго буду шукати свій спокій , а знайду я його взагалі ?
Так багато питань і так мало відповідей.
       Зрозумійте нарешті. Все -таки  не  проблема знову когось знайти хто нас зацікавить.
Тому що завжди є багато хороших , цікавих , щирих людей. 
Тільки питання полягає в іншому, зможе хтось з них допомогти мені чи тобі забути, забути  прокляте минуле?
Яке завжди нас переслідує не дивлячись навіть на те , що ми хочем його позбутись. 
А зможе хтось знову вдихнути в таких з покаліченою душею життя? І знаєш в чому основна іронія ?
Ми завжди сильно цього потребуємо , але ніхто, ніколи не хоче спішити пробиратися через темноту і терни  нашого минулого, ніхто не може просто війти у цей світ і перенести одну краплю світла. 
Тому напевно так і будемо завжди блукати по світу з надією , що хтось та колись принесе нам спасіння. 
      Скажи а як бути мені? Знаю в  тебе вже своя сім’я.
 Ні звичайно дійсно дуже радий що ти змогла віднайти своє щастя , але хоча б на хвилину задумувалась як зараз мені ?
Ось так завжди все безмін , всі описують яке гарне і приємне почуття кохання , як воно дає надію , а я напишу упевнено усе навпаки .
-Кохання тільки руйнує мрії , приносить страждання , біль ,в кінці розчарування ,
і якщо добре задуматись кохає завжди тільки один інший робить вигляд ніби теж, з якихось корисливих цілей, з своїм мотивом , дуже важко зараз в цей час, майже не можливо знайти ту пару в якої взаємне кохання .
Так було і в мене з тобою , ну ти була краща інших тим , що не розпочала відносини знаючи що до мене немає ніяких почуттів.
Тому перечитуючи книги відомих поетів , які писали про кохання я відверто заздрю їхнім героям «Ромео і Джульєтті , Рівака і Джоан , Армана Дюваля і Маргарити Готьє» В них було все пристрасть , історія , надія на краще , а у нас просто суцільне розчарування ,без права на надію що усе колись зміниться.
      Ну на-жаль це тільки верх айсберга , тому  я можу в точності пригадати кожний момент твоїх ігор зі мною.
Взагалі складалося таке враження  як тільки я почав відчувати свободу, починав жити, дихати без тебе , з’являлась ти і знову вдягала на мене свої тяжкі з колючими шипами ланцюги , обмотувала ними все тіло дивлячись як з заживших ран тече кров можливо таке видовище тобі приносило задоволення або просто випадковість і моя бурна фантазія ,цього уже дізнатись не вийде  ,але навіть і в ці моменти  інколи все-таки з’являлася надія  у те ніби в тебе був страх втратити мене і тому ти вдягала ці ланцюги і старанно приховувала цю правду . 
 
                                          Невже нарешті зміг змиритись , 
                                          Що розійшлись наші шляхи ? 
                                          Пригадую, як довго не міг жити , 
                                          Сказали, в тебе інший є. 
                                          Невже даром роки прожиті ? 
                                          В яких присутня була тільки ти , 
                                          Всі скажуть доля вчить любити , 
                                          А я упевнено скажу, все навпаки.

       Парадокс був тільки у тому  я це все розумів лиж продовжував надіятись на краще і марив своєю мрією «Завтра все зміниться» 
І взагалі завжди було цікаво питання яке не давало спокою : що відбувається в твоїй голові ,які бажання там приховуються, а головне  невже там немає ні одної думки і місця для мене ? 
Напевно ні, тому , знаючи про мої почуття ти робила все мені на зло , навмисно заходила до мене в пізні темні ночі , у вечірньому платі , вся в макіяжі з шикарною посмішкою , як королева, запитуючи чи гарно так тобі? 
А я впадаючи в ступор не знав що відбувається і що відповісти , взагалі було таке вражання наче до мене спускався ангел з небес ,жаль я пізно дізнався твій німб приховував найжахливіший секрет який тільки можна було уявити про тебе .
    Ти була грішним ангелом , і заставляла мене також грішити , хоча жаліти немає чого , я б повторив кожний гріх зроблений разом з тобою.
Тому повторюсь з точністю можу згадати всі моменти пов'язані з тобою за чотири прокляті роки, приховувати навіть їх і не хочеться  є багато чого приємного ,ну навіть якщо і приємне зібрати один-до-одного воно не зможе закрити цю чорну пляму ,від всіх твоїх жахливих вчинків які ти колись робила мені, тільки я ще себе годую ілюзією наче все було не навмисно, завжди був наївним або дуже хорошим цього не змінити .
Тебе не зупиняло навіть те , що за ці чотири роки я був найвірнішою людиною яка була присутня в твоєму житті , хоча ми навіть не були разом і було багато болі..
     І скільки раз доля давала шанси бути з іншими , але ні я б зрадив тоді своїм принципам , а може десь підсвідомо просто хотів вірити  в те ніби це твоє останнє випробування , перевірка , і після цього ти б сказала мені    давай попробуємо , або ще краще  так  ? 
  Але цього не відбувалось проходили секунди , хвилини , дні , а за ними роки ,
поки хтось не сказав випадково вона з іншим , і в неї скоро весілля .
В цей момент мій і без цього чорний з тріщинками світ розірвало на частини , серце ніби хтось жав , а душа покрилася мертвим холодом. Говорять чоловіки не плачуть тоді знайти – це все брехня , в такі моменти сльози течуть самі як би ми не хотіли їх зупинити і  стримати .
Так я плакав , а хтось з вас зміг би по іншому ?
Знаючи що  кохання всього  вашого життя буде з іншим .
І ось зупиняється час ,  блукаючи по місту з надією зустріти її ,в пошуках відчути запах знайомого парфуму  , а ніч стає найкращим другом бо тільки вона розуміє нас в такі хвилини , весь прихований біль в тобі якій ти нікому не можеш довірити .
А є взагалі люди які  по справжньому підтримають і зрозуміють?
До чого я виду ? 
Ця історія про моє перше і щире кохання , про мою першу біль , і перше розчарування, яке змінило назавжди погляди на життя і людей . 

                                              День перший

Прокинувшись ранком , я приїхав в університет, пропустивши п'ятнадцять днів навчання  мені потрібно було  все наздогнати , знайшовши свого куратора у нас почалась доволі не довга розмова , пригадаю тільки те що він порадив знайти старосту групи і гарно попросити в неї конспекти , на той час ще ніхто не знав мене і я також нікого не знав як - не - як перший курс ще й п'ятнадцять днів не з’являвся на заняттях . 
Переглянувши розклад пар щоб менше було мороки я його не став переписував, а просто сфотографував  , на пару з вищої з математики звісно  попасти не встиг чи так просто скалось або доля вже тоді почала свою гру ? Сам себе інколи запитую про це .
А говорили що це дуже зла викладача , тай студентів вона сильно не любить бо ходять плітки про те як її чоловік взяв  пішов від неї до молодої студентки , познайомившись із нею по блищи я зрозумів чому він зробив такій вибір судити його звичайно немає бажання ,взагалі було дивно як так довго він її терпів це був просто тиран в спідниці.
Мене не вистачало навіть на одну годину з нею .  
Знайшовши потрібну аудиторію  чекаючи біля дверей закінчення пари ,я просто сидів в контактах , і грав різні ігри .
Інколи слухаючи що говорить та викладачка, тут в аудиторії почався якійсь шум , галас , відкрились двері і всі швидко почали виходити (Напевно і їх вона також дістала ),
зупинивши якогось хлопця я запитав чи не знає він нікого з сто вісімнадцятої групи: на що він відповів я якраз з цієї групи . 
Я йому пояснив ситуацію що до чого і як , він сказав  старосту нашу звати Таня проживає в гуртожитку , але на-жаль її зараз немає вона поїхала на весілля до брата . Але сказав що можу зайти в гуртожиток і запитати там , можливо вона вже і є просто не прийшла на пари. 
      Подякувавши йому я пішов на пошуки брата , він як раз жив в гуртожитку попросив його про допомогу з цим питанням, ми все обговорили і мені потрібно було з’явитися після пар біля гуртожитку.
В гуртожитку було доволі не погано своя атмосфера , різні люди , якби сказати інший світ , піднявшись на третій поверх до брата в кімнату, трохи відпочивши він пішов дізнатись де проживає Таня .
Його не було буквально десять хвилин , прийшовши назад він сказав : зайди в триста шістнадцяту кімнатку в двійку , чомусь в мене вже тоді був присутній страх , напевно душа все-таки відчувала якусь біду і як не дивно це відчуття було не просто так .
Четверта година дня, шістнадцяти число- той день коли я останній раз вдихнув повітря на всі груди, після того я перестав дихати , постукавши  в ту кімнату я відчини  двері і увійшов, там знаходилось три милих дівчини але увагу привернула тільки одна з них , і як не дивно чомусь саме вона була моєю старостою групи подумав просто обставини нічого більшого.  Чорнява, з ніжною щирою посмішкою , з приємним голосом , і ці карі очі які просто зводили з розуму .
Перше питання невже нарешті я знайшов саме ту?
Та ні просто здається тим паче на той час в кохання з першого погляду я не вірив , а може просто не хотів ввірити ? 
      Постоявши в ступорі буквально десять секунд , я взяв себе в руки 
усміхнувшись мило сказав привіт , на що мені відповіли взаємністю , запитавши хто з вас Таня ? Таня якраз щось шукала в тумбочці , повернула голову і відповіла я , а що потрібно ? Ну виходить ти моя староста , я пропустив багато пар чи не змогла б ти позичити конспекти а ще краще переписати їх мені ,ну а з мене шоколадка .
На що вона ніжно  відповіла: позичити зможу писати не буду бо немає вільного часу .
Взявши конспекти сказав поверну завтра на парах розвернувся і пішов відчував себе якось не зручно , хоча в самого була присутня якась радість на душі , ніби помер якійсь далекий багатий родич і залишив всю спадщину мені ,або виграв в лотерею мільйон ,  як би хтось в той період сказав мені ти закохався, я б просто посміявся щиро від душі ,але я ще просто навіть не здогадувався про те що мене чекає .
                                                  І написав би я мільйон віршів, 
                                                  І всі б вони були про тебе, 
                                                  Питання в іншому, скажіть чи варто це ? 
                                                  Якщо ,її все рівно не тягне до тебе . 
                                                  І дарував би квіти я, 
                                                  Які купляв би на останні гроші, 
                                                  Взамін нічого не хотів, 
                                                  Лиш посмішку її хорошу.

Сівши в маршрутку я добрався до свого місця проживання , а  жив я на той час на Рощі ,туди було важко добратись, маршрутки просто їхали не дуже часто  зійшовши на своїй зупинці мені потрібно ще було іти десь хвилин вісім , одне тішило що біля будинку де я жив одразу був магазин .
Зайшовши в магазин мою увагу одразу привернуло холодне пиво , думаю куплю вечором вип'ю коли буду переписувати конспекти щоб розслабитись
бо матеріалу там було достатньо  мозок точно  встиг би закипіти .
         Зібравшись всіма силами почав переписувати конспект під прохолодне пиво і в першу чергу я звернув увагу , на цей прекрасний приємний почерк таке враження як би вона його писала для мене , так не помітно пролетіло пару годин але я встиг все переписати , зайшовши перед сном в інтернет я шукав вже її в контактах так і не знайшовши мене охопив сум .
І тому прийшлось засинати тільки з думками про неї .
-Я знову напевно закохався хоча присягався , більше ніколи цього не відбудеться. 
                                                 
                                                  День другий 

                                 А хтось вважає самотність - це прокляття, 
                                 Ну навпаки це божий дар, 
                                 Коли ти сам десь пропадає розчарування, 
                                 Немає болі, криків, і зникає страх.

ID:  742003
Рубрика: Проза
дата надходження: 14.07.2017 20:02:36
© дата внесення змiн: 14.07.2017 20:08:45
автор: moon_in_the_dark

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (421)
В тому числі авторами сайту (6) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: