Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Ніна Незламна: Ганна Верес, відгукніться! ( Мої сни) /проза - ВІРШ

logo
Ніна Незламна: Ганна Верес, відгукніться! ( Мої сни)  /проза - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Ганна Верес, відгукніться! ( Мої сни) /проза

Ніна Незламна :: Ганна Верес, відгукніться! ( Мої сни)  /проза
  
     Надворі ніч….  Зненацька  проснулася , наче щось шукала,  клопоталася. Не могла знайти, що поставити на стіл, наче збиралася когось пригостити. Мабуть  розпочну  свою  розповідь, що надихнуло мене  написати. Але почну здалеку…
   Звичайно в житті всього не пригадаєш та мабуть те, що кожного особисто торкається не забуваєш, хочу сказати, про значні події, не щоденні. Хоча життя й складається з років, місяців і днів. І ми живемо цим життям, чи хтось нам його написав і передбачив все в ньому. Я хочу поділитися з моментами життя з такими напевно, що бувають і у вас. 
     Сни… Чому вони приходять до нас і хто та що ними керує? Це напевно загадка для всіх. А може ангели -  охоронці наші, адже вони напевно є в кожного,  хочуть нас попередити, чи інколи і оберегти від неприємностей, а можливо комусь спасти життя.
      Ми всі знаємо свято Андрія Первозванного, на нього все ворожили дівчата, тож я була не винятком серед всіх. Поставила під ліжком блюдечко з водою, а через нього дві тростини.  А по них  просто поклала сірники, немов кладку зробила. Так і справді наснився мені сон, що високий хлопець, світло русявий в синій формі взяв мене за руку і ми пішли з ним по кладці. Я добре пам`ятаю, не дійшли до кінця, я з неї  перша  ступила на землю, а він залишився там. Цікаво, як складеться далі життя та ми поки, що разом. Я тоді його ,ще не знала, але познайомилися ми з ним у грудні того ж року. На той час було мені цікаво, чому в синьому костюмі та вже невдовзі з`ясувалося, що він залізничник.
Ось, це один із снів, які збулися в моєму житті.
А далі  було цікавіше, адже не думала я, що ми поберемося, він сам здалеку був, де зараз ми живемо. Так зустрічі були, коли був у нашому місті, але поїхав, так треба було, додому і нічого не обіцяв.
 Та пройшло три місяці приїхав в гості, два дні побачення і знову поїхав.
 І про одруження зовсім нічого. І ось знову веду до чого….
 Наснився мені сон… Йду по полю, саме цікаво, те поле, що навпроти моєї оселі, де жила. Прямо по пшениці ступаю, а скрізь високі  хліба, колоски повні, аж геть прихилялися до мене.  Яскраво світило сонце і небо світло – блакитне, чисте - чисте, жодної хмаринки і неначе золотом слова Ніна + Володя. Можливо, хтось і засміється та так було….
Тоді в той час, дивувалася, до чого той сон? Так зустрічі, поцілунки були, зізнання в коханні, але мови про одруження не було. Та після сну  не пройшло і два тижні, як я отримала рекомендованого листа, а там заява на реєстрацію шлюбу. А згодом  переговори, якщо не проти, щоб занесла до належної  інстанції, ось   і відбулося невеличке весілля.
 Хто попередив мене в снах, про те, що мало бути? Відповідь на це запитання здається зовсім ніхто не може дати, тільки все якісь здогадки вчених. Та хто може проникнути  в наші мізки і взнати, чому приходять, як кажуть віщі сни….
      Проживши стільки років, маю онуків і  майже кожного разу сни приносили наперед звістку, кого народить  моя донька.  Одна з них навіть, ще не знала, що вагітна та я, вже знала і запитала, що наважилися на друге дитя? Та тільки усмішка була  і здивування, а потім через два тижні  все підтвердилося. Я припускаю собі такі моменти, добре, це кровні, родина, але ж було кілька раз так, що зовсім чужі снилися мені. Звичайно зв`язки якісь були.
     Колектив на роботі в нас був дружним, завжди, як треба підмінити раніше на роботі, чи вийти комусь на заміну в скрутний час, з цим проблем не було. І ось одного разу наснився мені сон…
Наснилася мені мама співробітниці, а я її добре знала, бо дачі майже поряд, тож спілкувалися часто.  Це було  пізньої осені. Наче вона стоїть на зупинці в білій сукні, а по проїжджій частині дороги їде автомобіль. Багнюки не було видно та раптом на неї  вона летить цілими шматками, разом з чорною водою. Багато писати про це не буду та не пройшло й доби, як у цієї жінки стався інсульт. Мені просто цікаво знати, чому до мене прийшов, цей сон? Адже навіть рідній донці не дали знати  про цю біду.
 А навесні знов вона мені сниться, йде по дорозі, саме цікаво в тому самому місті,  на зупинці, але перед нею велика яма. Я проснулася без п`ятнадцяти шість ранку,  кажу чоловікові, що мабуть в  Світлани мама помре. Рівно о шостій ранку дзвонить телефон, а я й кажу чоловікові, мабуть дзвонить Світлана.
І знову запитую, чому до мене ,приходять такі  сни?
  Це мабуть не одна я така…. . Але ж живу від родини на відстані 800 кілометрів  та до мене  приходили сни наперед, знала, що мав хтось захворіти, чи померти.
 В житті  так склалося, що ми на одному обійстя жили з свекрухою двадцять дев`ять років. Будинок з чоловіком побудували біля неї, він виріс  в неї один, без батька, тож все життя поруч. Як кажуть не значні моменти, щоденні в житті, проходять майже не помічаючи. Та є такі, що і не забуваються.
  Було свекрусі вже вісімдесят три роки добре доглянута, тож було кому подбати, вона  хворіла, вже не вставала з ліжка. Пізно ввечері ми з чоловіком все її провідували, так і цього разу.
   Здається і сну не було, сниться мені, що я сапаю бур`ян по стежці, яка веде до хвіртки, хоча самого бур`яну майже немає, тільки курна земля, а це ж було літом. Чую голос свекрухи,
-Ти ,що мені дорогу приготувала?! Ну, то посієш тут нагідки, не забудь!
  А її не бачу, тільки хвіртка стукнула, зачинилася, я ж залишилася на обійсті.
 Зірвалася , думаю напевно померла та чоловіка будити шкода, лягли  ж спати опівночі, а зараз була тільки п`ята година. Мабуть піду сама навідаюся, так  вирішила я. Страшно було, чесно признаюся, хоча мої батьки були старші, повмирали раніше,  чого боятися?  Але ж  я сміливості  все таки набралася, перехрестилася, відчинивши  двері….  Знову збувся сон….
То це все так собі гадаю, мабуть бо ж спілкування, тому й сняться такі сни, що збуваються. Але пригадую, за два тижні перед  революцією гідності, в листопаді, сниться мені сон… 
      Великі собори, храми, дахи  з куполами, а над ними вогонь і цікаво, що вони не горіли, а над ними полум`я, неначе хмиз горів. Що то було? Адже й не думала й не гадала, що така біда прийде, що нашій молоді прийдеться таке пережити, ховатися в соборі. І знову запитання, хто приносить ці сни? Адже в той час  я  в  Києві навіть не була, ні думки ,ні розмов ніяких на цю тему не було.
     А вже на Водохреще мені наснився сон, я  жахнулася, бо все коли мені в таку ніч сон снився, він збувався. Все думала і не могла розгадати до чого таке наснилося?  Якийсь чорний, здоровий чоловік, з довгим волоссям, тільки його зрівняла з Карабасом- Барабасон з казки» Золотий ключик». Він у руці тримав здорову в`язку ключів і комусь її віддав, а кому я не бачила. Проснувшись, сон розповіла чоловікові, журилася, що хто це має віддати ключі ,це ж по моїм дослідженням ключі , замки, це значить віддати дім, а це велика в`язка ключів. Вже пізніше  віддали Крим і почалася війна. Що це збіг обставин?
Я напевно б і не писала сьогодні про це все. Та декілька днів поспіль журюся, що немає в КП  чудової поетеси Ганни Верес.  Наша поетеса, майстриня слова, вірша, не виходить до нас, не пише нам свої чудові твори. Можливо, щось сталося? Запитувала в декого з КП та на жаль ніхто, нічого не знає.
І ось наснилося мені цієї ночі У мене тут, за комп`ютером,  сидить, якийсь чоловік, моложавий, я так зрозуміла з розмови, що заїхали до мене в гості  Ганна і її син. Ганна чомусь лежить в ліжку тут, поруч з комп,ютером в цій кімнаті, в в`язаних  шкарпетках, вони чомусь трохи замурзані, але не дуже, знаєте, як  ото буває після взуття. Обличчя бачу розпливчато, те, що колись бачила її на фото і вона мені говорить,
- Втомилася я  з  дороги,  посплю трохи…
Знову бачу уві сні, ми з чоловіком накриваємо стіл, а поруч чомусь вбрана  ялинка, як на Новий рік. І я залізла на стілець,  дістаю з серванту  в круглій тарілці, завернуті  в кольоровий папір цукерки, а чоловік мені говорить,
-Там торт стоїть, давав сюди!
Побачила шоколадний торт, не круглий, а мав вигляд серця. І я проснулася….
Не можу бути байдужою. Чому так наснилася мені?
І вкотре даю собі запитання, хто присилає мені ці сни?
Ось  і пишу, прошу Ганнусю відгукніться. Щоб ми за Вас не хвилювалися.
Чекаємо на Вас і ваші твори. Хай   в Вас, все буде гаразд! 
                                                                                                   22.05.2017

ID:  734492
ТИП: Поезія
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 22.05.2017 07:12:38
© дата внесення змiн: 05.02.2021 09:50:27
автор: Ніна Незламна

Мені подобається 17 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Ганна Верес, Наталі Косенко - Пурик
Прочитаний усіма відвідувачами (849)
В тому числі авторами сайту (37) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Чудовий твір, наповнений такими зворушними, цікавими подіями. Тільки добре серденько може проникати і турбуватися так, як турбуєтесь, Ви, Ніночко. 16 16 12 12 12 give_rose Здоров"я Вам побільше, дорогенька, а все інше підтягнеться. 16
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую! Доброго ранку, Наталочко!Приємного зимового дня! give_rose 22 22 21
 
Ганна Верес, 31.07.2017 - 22:51
Ніночко, дорога моя мила подружко! Перечитала Ваш твір і втерла сльозу. Я навіть не здогадувалася, як багато у мене справжніх друзів. Кланяюсь Вам, ціную щирість Вашої душі. Хай береже Всевишній Вас, Вашу сім'ю! А сни Ваші пророчі. 12 12 12 12 12 17 give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Доброго ранку! Аню,я рада Вам, що є такі люди в КП. Зараз багато нових з*явилося та дякувати Богу я з ними частково спілкуюся,Ви ж знаєте,як важливо,коли хтось оцінить твір,щось порадить.Була пропала на якийсь час Башинська,зараз часом з*являється та рідко,не знаю які проблеми.А Люда Шостацька з низьким тиском в лікарні була,вчора з*явилася в КП,каже хворіє.Наталя Калина з*являється рідко,свої вірші в пісні зі співачкою записує.Ось такі справи.Зараз літо,роботи багато,я теж пишу рідше,ще й гості були,а онучка ж ще,бо канікули.Ви Аню будете мати час,може перечетаєте мої прози,твори,дайте оцінку,буду рада мати від Вас поради.Деякі прози і дитячі вірші мої друкують у Львові,це мені порадила Зоя Журавка.Там я під своїм призвіщем,не під псевдонімом.А сон пригадую -,Ви у в*язаних носочках,а нитки то до дороги,ще й в*язані,тобто переплетені.Оце життя.Мені самій цікаво,чи щось споріднене з Вами є,чи зорі наші на небі недалеко...Успіхів Вам,дорогенька! Хай у Вас все буде добре!!! give_rose give_rose give_rose
 
Чайківчанка, 06.06.2017 - 12:23
пані Ніно може Башинську і Верес закрили їхній сайт
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую! А хіба таке можливо?Вони ж з України,патріоти! Тут.щось не так,знаю у Ані в чоловіка був інсульт Раніше,говорила, що город на ній та все ж інколи виходила,а це вже майже місяць немає.Ще мені такий сон наснився...
Так шкода,що їх не чути....
22 22 19 give_rose
 
Ніла Волкова, 30.05.2017 - 12:43
Гарно та дуже тривожно написано, Ніночко! Звичайно, я також помітила, відсутність у КП Ганни верес, Люби Ігнатової... Але думаю, що це тимчасово, але ж щось у їхньому житті заважає їм писати... От Ви це і відчули! Надіємось на краще!
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую,Нілочко. Часто не дають спати снизовсім про чужих людей,навіть на великій відстані.
Надіємося на краще.Успіхів Вам!!! 19 give_rose
 
give_rose give_rose give_rose 22 22 Дійсно, не вистачає нам наших прекрасних поетес Ганни Верес і Надії Башинської. Нехай береже їх Господь. Сподіваюся, що усе буде добре. А вам - уклін за ваше добре, чуйне сердце, за щирі рядки!
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую,Євгене! Так ми немов сім*я,тому хочеться спілкуватися ,читати чудові твори. Все ж надіюся,що все гаразд з нашими поетесами.Чекаємо на них.Успіхів Вам і натхнення!!! 22 22 19 give_rose
 
Зоя Енеївна, 24.05.2017 - 18:34
Ми теж згадували пані Ганну.Сумно без її гарних творів!
Надіємося,що пані Ганна скоро відвідає рожевий сайт,Надія Башинська теж.Весна,можливо багато роботи і стомленість. 16 16 16
Чекаємо Вас!
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую! Зою ,мені тех хочеться ,щоб все було добре. Бентежить те,що наснився сон,адже я про неї думала,може тому. Успіхів Вам!!! 22 22 19 give_rose
 
Виктория - Р, 23.05.2017 - 07:42
Прониклива проза, так я теж помітила що наших двох поетес нема вже давненько, хвилююся теж.. girl_sigh 16 Ніночко хай Вам сняться сни гарні та приємні, і приносять Вам і нам радість, надіюсь що все буде гаразд 12 24
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую! Хай все буде добре! Вже бачу й Надежда М. -її немає. Нових теж помітила, всі гарно пишуть. Всім нам гарних сподівнь! Підтримуймо один одного !Так же й пишеться краще й дихається легше і побороти труднощі дружба добавить сили. Успіхів Вам!!! 22 22 19 give_rose
 
Чайківчанка, 23.05.2017 - 00:52
friends 22 19 ДОБРОЇ НОЧІ ВАМ!!!І Я ТАК СОБІ ДУМАЮ ,ЧОГО ЦЕ ПАНІ ГАННІ НЕМАЄ ДАВНО НА КП ЗАСКУЧИЛА ЗА ЇЇ ВІРШАМИ .ДУМАЮ ВОНА ЗАРАЗ НА ДАЧІ ТРУДИТЬСЯ.НЕХАЙ ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ. friends 22 19 give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Доброго ранку!!!Нехай він нам принесе тільки гарні новини! Ви знаєте,я теж гадаю,що вона скоро з*явиться та сон мене підштовхнув написати, Ви ж напевно зрозуміли. Рада спілкуванню! Тримаймося разом -ми одна сім*я!Успіхів Вам і натхнення! give_rose
 
Фея Світла, 22.05.2017 - 22:58
12 Дивовижно! Ваші сни пророчі... Хай буде все добре у Ганни Демиденко! Адже чекаєте її на гостини у свій дім... 22 19 22 give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Доброго ранку. Рада візиту.Гадаю всі ми чекаємо на Ганну. Хай у всіх буде добре!!!Успіхів Вам!!! 19 22 22 give_rose
 
Микола Карпець)), 22.05.2017 - 22:34
12 12 12 Здоровячка, і Вам 16 give_rose і УСІМ нашим рідним/близьким/знайомим, та і усім ХОРОШИМ людям на планеті! flo18 flo18 flo19 flo18 flo18
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Доброго ранку! Нехай нам всім принесе радість і натхнення! Будемо надіятися ,що у кожного із нас буде все добре.Нехай кожен день буде світлим і теплим!!! 22 22 19 give_rose
 
Nino27, 22.05.2017 - 21:35
Доброго Вам вечора п.Ніно!!!Та й нехай буде він добрим для всіх!!!Ми не зовсім знайомі(якось так склалося),хоча я вважаю що тут у "Клубі" всі як не як свої.Але я про Вашу статтю-розповідь.Спасибі Вам,за добру душу і таке ось ставлення до всього цього.Правду кажучи я теж схвильована,адже вона дуже активна /жителька/нашого "Клубу".При кожній можливості - шукаю,чекаю її нових віршів.З різних причин не завжди маю змогу...
Нехай все буде добре у нашої Ганусі,а Вам,дорога Ніночко ще раз дякую !!! З повагою і теплом Nino!
(а в сни я вірю ,хай Ваш сон буде в радість!)
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Нехай добрий ранок освітить кожну світлину. Рада Вашому візиту. Нехай у всіх нас все буде добре! Надіюся,що Ганнуся скоро напише нам. Успіхів Вам!!! 22 22 give_rose
 
Любов Іванова, 22.05.2017 - 21:06
Справді,дуже хочеться, аби Ганна вийшла на сайт, та порадувала нас своїми гарними творами... Зникли б причини хвилюватися за неї... А Вам, Ніночко, хай сняться дуже хороші сни... бо з погляду на розповідь, вони у Вас і справді віщі..
16 24 flo23 flo22 flo17 flo16 flo23
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Доброго ранку! Ми всі радіймо ,що разом! Хай у всіх буде добре! give_rose
 
dashavsky, 22.05.2017 - 20:44
Також чекаю вісточку від Ганни Верес, та Надії Башинської з якими приємно було спілкуватись. 16 17 give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Доброго ранку! Рада візиту. Хай у всіх буде все добре! give_rose
 
Ніна-Марія, 22.05.2017 - 14:51
Дякую Вам за небайдужість і чуйність, Ніночко. Сама задають цим питанням, що трапилось з Ганною. Дай Господи, щоб все було добре. А снам я теж вірю. Це взагалі, окрема тема... Я їх іноді навіть боюсь. Вам правильно написала Світлана Моренець. 12 16 give_rose
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую,Ніночко! Рада,що завітали,я бачу ми трохи згуртувалися в КП, рада,що є такі котрим не байдуже за людей.Бачу в клубі ,ще пару чоловік немає з тими ,що завжди спілкувались,не знати де і що? Ось бачу Надежда М. теж останнім часом рідко виходить. Але я написала тому,що наснився сон,що мене і зтурбувало,в 2г 20 хв різкопроснулася від сну і сіла за комп*ютер.Думала,може хтось осудить,але відчуваю підтримку,тож гадаю,що все зробила вірно.
Тримаймося разом,цінуймо один одного,підтримаймо один одного у ці складні часи! Успіхів Вам! 22 22 19 give_rose
 
геометрія, 22.05.2017 - 12:47
Дякую, Ніно, і за ваше піклування про Ганну, і про ваші віщі сни. У мене теж таке буває, появлятися вони почали після смерті синочка, деякі вже забулися, а деякі я забути не можу, якщо вистачить снаги якось опишу їх... 12 16 girl_sigh flo36 flo11
 
Ніна Незламна відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже дякую!Будемо надіятися,що Ганнуся напише нам!
Рада,що завітали. Успіхів Вам!!! 22 22 19 give_rose
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: