Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: kriwoy: Чуєш, сурми грають? (10) - ВІРШ

logo
kriwoy: Чуєш, сурми грають? (10) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 5
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Чуєш, сурми грають? (10)

kriwoy :: Чуєш, сурми грають? (10)
                            Україна понад усе!
             
          Захоплення міністерств... як притча во язицех... Але якщо розібратися, то ніби-то ці установи працюють для людей у цій країні, чи ні? Так от ці люди, щоб не мерзнути в наметах на 20-градусному морозі, взяли так і зайняли в січні 2014-го МінАПК. Ніхто нікого не лупцював, не бив. Дві шибочки видавили, на стіні написали пару слів якісь відчайдухи : "Влада - Народу". Автор книги є теж на цих кадрах : https://www.youtube.com/watch?v=9BsV86shkHY.
          Туди вселився народ з "Удару", Волинської сотні, куреня козаків з Гаврилюком, "Спільної справи", РУН та інших. У кабінети ніхто не вламувався, їх опечатували, попередньо здійснивши опис всіх особистих речей. Спали в коридорах на підлозі, навіть килими закатали на якихось поверхах. Працівники радо пригощали смаколиками, пропонували харчі з їх холодильників та кабінетів, казали, що ми робимо вірну справу, - народ переживав за нас. З усього колективу репетувала одна тільки недолуга  і пащекувата "технічка" про те що "натоптали". На кожному поверсі встановили чергування, здійснювалося вологе прибирання, встановили графік. Запрацювали харчоблок та медпункт. По тєліку розповідали приблизно таке, хоча багато каналів цинічно брехали в угоду владі :
http://tsn.ua/video/video-novini/na-hreschatiku-protestuvalniki-zahopili-budivlyu-ministerstva-agrarnoyi-politiki-ukrayini.html
     Потім - бац! Звільнити Міністерства в обмін на політв’язнів. Однак наші вважали, що СПЕРШУ  ТРЕБА ВИПУСТИТИ  В’ЯЗНІВ, а ПОТІМ - Міністерства. Так думали в Спільній Справі, РУН, УНА-УНСО з Миколою Коханівським та багато інших патріотів.  До чого доводять такі ігри з ворогом вже переконались? Тим паче, що їх просто звільняли з-під варти, не реабілітуючи та не звільняючи від кримінальної відповідальності, яку їм «шили», а це ДВІ РІЗНИЦІ. Але Рада Майдану так вирішила. Рядовий склад людей, які знаходились в МінАПК, ніхто про це не попередив і 29-го зранку почався якийсь незрозумілий штурм. Я з Тарасом у той час якраз приводили себе в порядок : голились, вмивались після нічного чергування. Аж раптом – ґвалт!  Ми думали, що лізуть «тітухани» (а нас вже труїли газом 25-го і «тролили» провладні посіпаки), а виявилося – «Свобода». 
          Прикол в тому, що з хлопцями, які нас "викурювали" я потім воював в одному окопчику))) Пацани! Мольфарчику, Юрчику, Ромку, Артеме! Всі ми патріоти і більшість з нас пройшли Майдан, АТО і Микола, який вас тоді поливав (а я крутив крани), зараз без ноги, без ступні, яку втратив на цій клятій війні, кавалер ордену «За мужність», як і більшість з вас. Дай Боже, щоб минали нас кулі, і дай щастя нашій землі! Слава Україні!
          Одразу після «захоплення» МінАПК, 25-го вночі, коли люди вже повлягались на відпочинок, ми відчули якийсь різкий запах, сірчано-бензиновий якийсь. Хлопці почали шукати епіцентр запаху, який був десь у підвальному приміщені, викликали  аварійну службу. Виявилось, що будівля не газифікована. Потім хтось з бувалих зробив припущення, що це якась зараза смердюча, спецдії, диверсійна, з радянських часів. Пізніше трохи знайшли ампули в підвальному приміщенні, вірніше рештки. До ранку провітрювали аж до четвертого поверху – дихати було неможливо. Ще й пару днів запах відчувався. Ясно, диверсанти режиму діяли серед нас або побіля нас. Пізніше, мєнтовські і СБУшні сексоти і «шнирі» постійно тролили нас на барикадах, вдаючи п’яних, закоханих, що заблукали і т.д.  Вони задавали провокаційні питання, кривлялись, провокували на нестандартні дії та одкровення, фотографували, одним словом, «відпрацьовували». Наївні. Думали, ми не знаємо, хто вони і навіщо приперлись. Пси оковирні. Зате нас радо вітали іноземці, студенти інших держав. Я пам’ятаю, як мій побратим Артем з Запоріжжя розповідав молодим португальцям про Майдан. У них горіли очі.
           Багато хто з хлопців давно пропонував захопити будівлю адмінсуду на Хрещатику, 10. Хай мене вважають екстремістом, ким завгодно, але вибачте, коли знущаються над цілим народом, та ще й рішення про арешти активістів приймають на території нашого Майдану, під час революції, то це, я скажу вам, більше, ніж звичайний геноцид.
           Наша барикада на Прорізній… Стратегічно вона мала значний сенс. Адже у разі її захоплення Хрещатик ділився на два сектори і в оточення попадали КМДА з одного боку, а з іншого – сам Майдан. Тому ми укріплювали барикаду, як могли – мішками з піском і снігом, поливали водою в мороз, підпирали всім, що можна було використати. 

https://www.youtube.com/watch?v=wF6VJyHmlsk

Оскільки барикада була відкрита, бо народ весь час снував сюди-туди на станцію та зі станції метро «Хрещатик», встановили цілодобову варту. Відпрацьовували і необхідні дії у разі можливого нападу. Коля «Одеса» та я повинні були завалити в лічені секунди прохід і підпалити автошини. Це мало бути так : у проході сторчма стояли два дерев’яних піддони. Покришки, штук по сім висіли в ряд на довгих патиках з кожного боку від проходу. Микола прив’язав до кожного патика шнурівку. Для того, щоб завалити прохід, досить було звалити піддони одне на одного і смикнути за шнурівку, - патик падав разом зі скатами донизу, завалюючи прохід. Поряд стояли каністри з бензином. Хто перший до них діставався, мав облити тим бензином шини, а напарник їх мав підпалити. Крім того, вирішили взяти шефство і над іншою барикадою навпроти, в арці Пасажу, яка була, мабуть, найслабкіша. А на Майдані народ варив борщі та інші страви, рубали запашні дрова, які звозились звідусіль. Всюди видно було купки людей, які грілися біля перекинутих залізних бочок, у яких розводили вогонь.  Приємно було відчувати братерство майданівців.   

https://www.youtube.com/watch?v=xbOxHp_jOnE

Пам’ятаю «Пекельну кухню» і веселу молодицю, яка роздавала борщі, діда-козака з козацького куреню, з довгими сивими вусами, який приніс до нас в МінАПК здоровенний казан борщу. Нашого, з часником, перцем, засмажкою. А ми їм – хліба, сала, варення, що нанесли нам люди. Дівчатка внизу на вході в МінАПК готували канапки, заварювали чай, робили змерзлим бійцям каву. Ех, як все ж таки було здорово! Коли душа просто радіє за всіх. Можновладцям і бандюганам не знати такого щастя ніколи. Ниці людиська.


ID:  677719
Рубрика: Поезія, Лірика кохання
дата надходження: 13.07.2016 02:26:28
© дата внесення змiн: 13.07.2016 02:26:28
автор: kriwoy

Мені подобається 3 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (668)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Ніла Волкова, 16.07.2016 - 19:03
Чудово пишете, Юро...Вдячна Вам!!! give_rose
 
kriwoy відповів на коментар Ніла Волкова, 16.08.2019 - 15:39
23 22
 
ПВО, 13.07.2016 - 10:21
Ех, як все ж таки було здорово! Коли душа просто радіє за всіх. - Колись земля стане планетою, де такий світогляд буде спільним для всіх людей. Служіння іншим людям, непереборне бажання радувати всіх і кожного окремо...
Героїчні події описані. 12 12 12 16
 
kriwoy відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
friends
 
Алексей Мелешев, 13.07.2016 - 02:56
friends
 
kriwoy відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
friends
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: