Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Кому боляче?: людина ? - ВІРШ

logo
Кому боляче?: людина ? - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 8
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

людина ?

людина?) Авраам Ленц – доволі багатогранна особистість. Заради справедливості слід зауважити, що вина його у цій многогранності найменша. Провина, якщо можна так сказати, лежала на інших – але це не важливо. Авраам Ленц, незважаючи на значну кількість вигаданих імен якими свого часу значно зловживав, був напевне все ж найбільше Авраамом Ленцом, власне тим чим він був. Син двох членів групи 300: Рендома і Фрік. Рендом загинув під час одного з замахів, тоді ж в матері почались передчасні пологи, але їй вдалось втекти. Благополучно існуюча і розкручена на той час фундація «300» допомогла їй вчасно зникнути.
І на світ з’явилась химерна істота – маленький Авраам. Рендом помер як гідна і чесна людина – захищаючи і борючись за невідомо що. Проте він провів достатньо часу із своїм сином, щоб передати йому свою силу. Замах був влаштований людиною на ім’я Станіслав Гренйхейм. Не надмірно звинувачувати в цьому останнього – робота в нього була така, палко любити людство. Така гаряча любов не могла обійтись без значного утримання. Бо незважаючи на усіляку маячню про складність стосунків, різноманітні тяжкі роздуми про те, що можна зробити, що, напевно, дозволено – рід людський встиг добряче напекти Гренйхейму за тривалий час на державній посаді. Існувало чимало речей, яких було номінально дозволено, але не очікували від людини його посади і тих, що палко очікували та сурово карали. Сама імпровізація і відсутність фактору утримання від первинних (вторинних, третинних і т.д.) душевних поривань була рівносильна для Станіслава Гренйхейма початку Біблійного Судного дня. Стриманість веде до категоричності. Категоричність веде ще до чогось. Це не важливо, бо в кінці зациклюються на часі… Час здатен загоїти найстрашніші поранення, іноді він їх лише відновлює і стримує саме життя. Мабуть, є назва для такого процесу. Гренйхем був звичайнісіньким злостивим дядечком із спецслужби Росії, якого загальна розгубленість і збентеженість повернених змусила бути злостивим у різних кінцях світу. Але цього разу він майже не впорався. В черговий раз і викрутився. Просто дивовижна людина.
Новонароджений Ленц мав унікальний талант, частково поглинав знання, мрії і емоції інших людей. Як та собака, якій п’яний в дим і порох господар кидає кістку, мов фрісбі. Поглинав інстинктивно і постійно, без фокусів на зразок увімкнено-вимкнено. Рада правління фонду «300» не могла втратити такий винятковий дар, що і було зроблено. Щодо матері то, завдяки тому ж Гренйхему, вчився говорити Авраам уже самостійно.
Директорат фонду «300» (мали б бути і інші назви для цієї структури) складався виключно із членів так званої групи 300. Іншим «учасникам» групи 300 також охоче надавали офіційні посади у цій організації. Незважаючи на те, що заснуванням своїм дана структура і початковим фінансуванням завдячує саме Гренйхему (він уявляв собі такий собі «тераріум» для усіх представників групи 300, шкодував через це потім він немало – фактично лиш розвал Радянського Союзу остаточно врятував йому життя) перетворилась вона на щось самостійне і цілком оппортуністське. Практично сам фонд був публічним обличчям «групи триста». Своєрідним останнім бар’єром, що дозволяв зберігати сяку-таку анонімність цьому мікросоціуму. Фонд складався з тих членів групи 300, що шукали стабільності, відкидали химерність, хаотичність і довільність їхнього сьогодення. Це характерно і для нашого сьогодення. Світу фонд був представлений кількома дочірніми компаніями, регулярною доброчинністю і постійною незрозумілою діяльністю, що змушувало більшу частину світу дивитись на них дуже косо. Це вносило такий сумбур у кількість розуму на планеті, що він просто не міг бути слабким. Заради справедливості, слід зазначити, що «фонд триста» стояв у витоків сучасної вакханалії торжества благодійності. Кажуть, благодійність є засобом очистити совість свого бухгалтера. Можливо. Насправді, фонд мав цілі ідентичні цілям самої групи 300. Туманні, неясні, незрозумілі, надзвичайно заплутані. Як бути? Фонд допомагав членам групи жити самостійно, влаштовуватись на роботу за підробленими паперами, час від часу зникати від настирливого Гренйхема. Останнього можна було зрозуміти: ти їм заспокойтесь, одумайтесь і поживи, попрацюй на благо країни. Тобі ж відповідають неприкрито агресивним нерозумінням…
… Іноді час здатен загоїти,мабуть, найстрашніші поранення, іноді він їх лише постійно відновлює і стримує саме життя. Мабуть, є назва для такого процесу. Директорат складався із дев’яти людей, здібності яких робили їх найсильнішими із повернених трьохсот людей. Але найсильніший, не значить правий. Найсильніший, не значить важливий. На цьому побудована уся відома історія, підручники по ній. Дитячий возик із з малим Авраамом залишили на верхньому поверсі будівлі, де, зазвичай засідав директорат – іноді гуляв і пиячив. Під матерією були вшиті дев’ять пробірок зі свіжими зразками крові кожного члена правління – хід, що дозволив маленькому Аврааму звикнутись із приготованим для нього майбутнім; засіб, що передбачав збереження рештків групи 300, їх прагнень та ідей. «Вони біли святими» - рикнув би дорослий Ленц, зрештою коли говорить его – це таки правда. Напевне. Він мав на це право. В той же час у тому ж приміщенні знаходилося правління у повному складі. Поки живе.
Люди Гренйхема скористалися надмобільною тогочасною зенітною артилерією. І вчинили теракт на верхніх рівнях байди зі скла і заліза моноліту тогочасного мегаполісу. Якщо десь і існував небачений придурок, що дарував масово просвітлення (саме масово, бо розповідь як мінімум про надпереповнений стадіон невеликого селища і не такий вже дарунок
Є адже подарунок – це те, чого ти здебільшого бажаєш; про просвітлення мовчатиму), то манюня Ейб отримав його кулак. Як хочеш так і розумій.
Фактично тоді загинуло десять чоловік. Несформована особистість Авраама, його сутність була розчавлена не лише уламками кімнати нарад і самої будівлі. Біологічно він залишився живим. Кажуть, що що за життя людина прагне, відчуває, дихає, рухається. Зпочатку ми усі ми усі є, можемо бути надзвичайно добрими. Кажуть, що перед смертю все життя пропливає перед очима людини. Можливо, у мить смерті ми є найбільш живими. Особистість Ейба була ще несформована і роздавлена окремими свідомостями дев’ятьох дорослих людей. І створила свій суржик. Причин для того, щоб він залишився живим чимало – сила зцілення Нострома і здатність до відновлення Клавдія (чому повернений відданий комуніст обов’язково ім’я з латині?). можна приплести сюди телекінез, яснобачення і оплавлений метал. Малюк Авраам зник без повернень, розчинився, з’явився суржик, шалена мішанина. Так явився світу Ленц.
Що ще? Розвивався і дорослішав Ленц без ускладнень. Технології, щоб заморозити екстравагантність власне Ленца і його незвичайні здібності до певного періоду повноліття, були достатньо розвинуті і вчасно проплачені фондом 300. В період зазначений у заповіті Ленца повідомили про факт спадкоємства, розповіли про його минуле (раніше він його не пам’ятав), долучили до влади і «розморозили». У кожному з нас сидить та доля нонконформізму від якої автоматично рикошетить залпом будь-який підступ безумства, іноді і сам нонконформізм стає причиною божевілля. Ленц влаштував загул. Знайшли його тільки через два місяці, непритомним у передмісті Сінгапуру. Чому саме там? Не знаю. Азіати розумні люди, працьовиті, завжди сконцентровані, дуже релігійні – вони мають знати як справді розважитися! І там дешево…

ID:  666685
Рубрика: Проза
дата надходження: 18.05.2016 07:22:57
© дата внесення змiн: 18.05.2016 07:22:57
автор: Кому боляче?

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (403)
В тому числі авторами сайту (2) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Кому боляче?, 18.05.2016 - 07:24
нарешті знайшов ту чернетку. Будь до мене поблажливіше, мені було всього 23. Тоді дивився "4400", чи якось так то мило називалось...
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: