Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Анна Цезар: Як минув для мене рік…. - ВІРШ

logo
Анна Цезар: Як минув для мене рік…. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Як минув для мене рік….

Анна Цезар :: Як минув для мене рік….
   2015 рік - 16 рік у моєму житті. Він почався як безліч інших років: весело, радісно, щасливо. В новорічну ніч лунав у нашій оселі веселий сміх, жарти, щирі привітання. Поруч зі мною була вся моя сім`я. Поруч були і мама, і тато. 2015 рік ми зустрічали так, як не зустрічали жоден інший. Наче відчували, що так веселитися в цьому році ми будемо не часто. 
   В народі кажуть: " Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш". Рік  дійсно почався добре. Цілий місяць наша сім`я жила як завжди: весело, радісно, а головне - разом. А ось потім щось пішло не так. Тату прийшла повістка до армії. Він пішов воювати в зону АТО. Саме ця подія стала точкою відліку в нашому житті. Саме з цього дня, 30 січня, почався для нашої сім`ї рік. Рік розлуки, рік суму та болю, рік очікування. Кожен прожитий день наближає нас до такої очікуваної зустрічі.
   Цей рік став для мене неоднозначним. Він приніс багато смутку та болю. В цьому році я втратила єдиного дідуся. За цей рік я лише кілька разів бачила тата, з яким раніше майже не розлучалася ( ну хіба що, коли я була у школі, а тато - на роботі). Та не дивлячись на все це, я не можу сказати, що в цьому році не було чогось хорошого. Було. І навіть багато. 
Цей рік приніс мені перемогу. Перемогу у конкурсах, кожну з яких я незмінно присвячувала тату. Кожен свій успіх я присвячувала йому, щоб він пишався мною і знав, що я його дуже люблю і чекаю. Ще цей рік приніс мені перемогу над собою. Я зрозуміла, що можу досягти будь - чого, головне мати мету та впевнено до неї йти. Я зрозуміла, що я така, яка я є. Я не стану за один день краще, не стану гірше. Я така, яка є. І такою себе повинна в першу чергу прийняти я сама, для того, щоб мене прийняли такою й інші. 
   Ще я зрозуміла, хто мені справжній друг. Навколо мене багато людей, які посміхаються мені, називають мене подругою, які "ніби" радіють моїм успіхам, а за моєю спиною бажають мені того, що навіть ворог не може побажати. Так ось цей рік допоміг мені зрозуміти, хто з цих людей мій справжній друг, хто допоможе, хто підтримає. Хто щиро порадіє моїм досягненням. Я й зараз спілкуюсь з усіма тими людьми, що називають себе моїми друзями, але ставлення моє до них тепер зовсім інше. Тепер я знаю ціну їм та їхній дружбі.
   Проте цей 2015 рік приніс мені і багато нових знайомств. Я познайомилася з людьми, які стали важливими для мене, з якими я тепер дуже добре спілкуюся. Але друзів я знайшла й серед людей, яких знаю вже не перший рік. Я бачила їх майже кожен день, але тільки в цьому році зрозуміла, що мені приємно з ними спілкуватися, і що вони чудові люди. 
   Але найголовніше, що приніс мені цей рік, - це розуміння того, яка чудова в мене сім`я. Тепер я точно знаю, що у мене найкращі мама і тато; я знаю, що люблю їх більше за все на світі. Тепер точно знаю я і кажу усім вам: " Любіть своїх рідних. Цінуйте їх, цінуйте кожен день, проведений разом з ними. Частіше кажіть їм, як сильно ви їх любите, та я багато вони для вас значать!" 
   2016 рік ми зустрічатимемо з мамою удвох. Тато зараз дуже далеко від нас. Ми мали надію, що поїдемо до нього, але в останню мить цю надію зруйнували обставини, які ми змінити не можемо.
   І знову згадуються мені слова про те, що як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. Але тепер я впевнено можу сказати, що ця приказка не відповідає дійсності. Ми не знаємо, як зміниться наша доля в наступному році. Все, що можемо зробити ми, це стійко переносити усі примхи долі. Які б лиха не траплялися на нашому життєвому шляху, ми повинні долати їх з високо піднятою головою та добром і вірою в серці. А за кожне добро, яке приносить нам новий день чи новий рік, ми повинні дякувати долі та берегти цю вдячність у своєму серці все життя.
Неважливо як та з ким ти зустрінеш Новий рік, важливо те, хто в цей час знаходиться в твоєму серці та думках; те, з ким та як ти хотів би провести не новорічну ніч, а увесь рік та все своє життя. Саме це важливо.
   Тож бажаю усім вам в Новому році завжди бути з тим, з ким хочете бути. Щоб вас оточували тільки справжні та щирі друзі. І щоб кожен наступний день був у тисячу разів краще попереднього! 
З НОВИМ РОКОМ УСІХ ВАС!!!!!!!!

ID:  632883
Рубрика: Проза
дата надходження: 02.01.2016 00:06:04
© дата внесення змiн: 02.01.2016 00:06:04
автор: Анна Цезар

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Світлана Крижановська
Прочитаний усіма відвідувачами (689)
В тому числі авторами сайту (6) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

12 Дуже гарні міркування! Аню, всією душею бажаю тобі, щоб ваша сім'я швидше об'єдналася, щоб клята війна закінчилася! Нехай твого тата оберігає Господь, а тебе оточують лише хороші люди! Любові, злагоди, МИРУ усім! give_rose З Новим ЩАСЛИВИМ роком! Хай буде ТАК! ny1 ny2 ny4 ny5
 
Анна Цезар відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую велике)Вас теж з Новим роком!) ny5 ny5
 
геометрія, 02.01.2016 - 09:40
Гарно,Анночко! Ти розумниця, і хоча ще надто молода у тебе є якась незвідано- чарівна мудрість. Я тебе зовсім не знаю, а прониклася твоїми розмірковуваннями на всі 100%, ти у своїх міркуваннях нагадуєш мені мою внучку, яка нині працює у Франції. Так держать, дівчинко, успіхів тобі бажаю якнайкращих...З повагою, Валентина Григорівна. 12 12 43 flo36 give_rose
 
Анна Цезар відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую вам, Валентино Григорівно) Мені дуже приємно) apple
 
Каминский ДА, 02.01.2016 - 03:49
До совершеннолетия Вам всего два шага. Но иногда совершеннолетие наступает значительно раньше , как в Вашей истории. Только, пожалуйста, не озлобляйтесь на жизнь, на мир и на людей, не дайте душе очерстветь. А жизнь - суровая штука, у каждого она своя и каждому предстоит прожить её самому...
Дед и прадед Данил. С Новым Годом! flo06
 
Анна Цезар відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую) Вас теж з Новим роком)
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: