Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: nitka6: Дивний смак самоти - ВІРШ

logo
nitka6: Дивний смак самоти - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 3
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Дивний смак самоти

      Живе самотність у мені ,отруюючи повністю душу,хоч я її не обирала-це вона обрала мене.Це вона розростила своє чіпке коріння-метастази в попелі мого минулого,це вона живиться,мов сонцем і вологою,подихом мого сьогодення,це вона пустила міцні зелені паростки в моє майбутнє.
       Я люблю її Величність Самоту й тому плекаю цю зелень паростків бережно й дбайливо,мов матір,що ніжно пестить своє рожеве немовля,цілуючи його личко й малесенькі долоні з крихітними пальчиками.
        Я люблю ці хвилини спокою,що так рідко випадають у житті,але переживши втому,знову кидаюсьв вир життя,який поглинаємене повністю холодною водою швидкоплинної ріки часу,ілюзорної  і ніким не скореної.І знову втома-важка,невичерпна.
        Шукаю полегкість від стогону й болю,втікаю в самотність,мов побитий пес в свою буду,зализуючи кров і рани,воліючи жити,сподіваючись на краще,дивлячись на світ крізь рожеві окуляри.Але знаходжу світ до щему в серці чорнобілим,а не різнобарвним,як здавалося в дитинстві.Це розумієш з роками.
        Втікаю в самотність.П"ю її,як п"є жебрак,знесилений спрагою,тримаючи в тремтячих руках піднесений кухоль з водою.
         Насолоджуюся самотою й тим,що належу сама собі.О,цей дивний смак самоти! В ньому гіркота осіннього полину й медовий присмак серпневих вечорів,в ньому подих весняного туману,густого,молочно-білого,в нім цвіт вишневого пелюстя,запах волошкового поля.Він вбирає  в себе все,що оточувало нас з тобою,він висмоктує всю повністю душу.
        Самота- воля.Я -вільна.Вільна від твого кохання й липкого павутиння своїх почуттів,що обліпило повністю все серце.Вільна від самотніх ночей,які тягнулися,мов зима,нескінченно довго,вільна від своїх обіцянок. Я не належу тобі,ти не належиш мені,ніщо нас не єднає.НІ- ЩО й НІ-ЧО-ГО.
        Не чекаю листів ,не реагую болісно на телефонні дзвінки.Не рахую місяці й дні,години,хвилини до бажаної зустрічі.В минулому поїздки в  аєропорт,куди летіла,мов на крилах,молячи ,Бога,щоб нічого не трапилося з твоїм літаком,потім дякувала Господу,коли ти стояв  поруч на землі.Я горнулася до твоїх грудей і хотіла,щоб тя мить тривала вічно.Ти цілував моє волосся,а я  світилася щастям,мов сонце,здатне всіх обігріти водночас.
      Твоя фотографія не стоїть в серванді на видному місці,дороге фото сховане між стосами книжок.Воно на диво ще ціле й не розшматоване на сотню клаптів.
       Я вільна від почуттів,які називають коханням,які так потрібні кожній жінці.Та жінкою вже не почуваюся.Я- безстатева сутність.
       Важка депресія накочується два рази на місяць,стискуючи світ до розмірів маленької кімнати.Розколюється реальність на друзки під важкими колесами долі,ізолюючи потік всідомості хаосом і безладдям думок.В такі часи я себе ненавиджу,марно жукаючи віхід з чорного тунелю.Раніше здавалося,що задихаючись від втоми,я повністю вмирала,падаючи крізь сон,крізь небо,простір і час в розкриту безодню.Падала пораненою птахою в холодний морок чорного моря.Прірва замикала наді мною свої тісні обійми,..я не існувала.Мене не було,як не було стону й крику,якого ти ніколи не чув і не почуєш,бо я навчилася тихо плакати.Беззучно...Ти спав,рівномірно посапуючи носом,я змучена безсонням,захлиналася  солоними сльозами від нестерпної думки,що тебе не буде поруч  вже через декілька днів.
       Полегкість наступала крок за  кроком,хвилина за хвилиною.В пріві з мороку та болю з"являлися світлі плями.Лещата зимового холоду  відпускали тіло й думки,я поступово перетворювалася з безпорадного цуценяти в саму себе.
       Згадую,як ти розривався між науковими конференціями,з"їздами,викладацькою роботою,між сім"єю ,дітьми та мною.Я не просила від життя більшого ніж воно моно було в змозі мені дати.Радість межувалася  з болем від того,що ти не належав мені й соромом,що відбирала тебе в інших.А ти поспішав жити,ти кудись постійно запізнювався,навіть їв поспіхом,наче боявся,що в тебе хтось відніме тарілку чи улюблену чашку з чудернацьким єгипетським візерунком.Я за тобою не встигала й відчувала,що тебе це дратує:я не хапала зірок з неба,марнуючи час на малювання нікому не потрібних картин,написанням віршів,які ти відмовлявся слухати.Тобі з математичним складом розуму,все емоційне здавалося дитячим і смішним.Я існувала повільно.Моє життя не світилося всіми барвами веселки й не било фонтаном з міріадів крапель.Ти сміявся з того,що я навіть би не виграла равликові перегони.Тебе влаштовувало моє існування сірої миші  в глухій провінції.Навіщо ти зі мною так? Ти справжнє чудовисько.та я ні за чим не жалкую.Ти пролетів кометою в моєму небі.
       Інколи я молюся,щоб доля зберегла тебе від обіймів самоти.Нехай  в твоєму житті панує щастя,любов,а Бог збереже від лиха помилок.За мене не хвилюйся.Я вижила після твого мовчання й зникнення з моїх горизонтів.
      Повторюю твої слова" У нас нема спільного майбутнього",але в  нас є спільне минуле,яке мене хвилює з кожним роком все  менше  й менше.

 

ID:  603966
Рубрика: Поезія, Лірика кохання
дата надходження: 03.09.2015 19:48:10
© дата внесення змiн: 03.09.2015 19:48:10
автор: nitka6

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (173)
В тому числі авторами сайту (3) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: