Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Інга Хухра: Випадковості не випадкові - ВІРШ

logo
Інга Хухра: Випадковості не випадкові - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Випадковості не випадкові

Інга Хухра :: Випадковості не випадкові
Можливо, так Господь вимагає накінець-то зробити те, для чого я тут... що ж, він не залишив мені вибору... доведеться спробувати!

Можливо, так Господь вимагає нарешті зробити те, для чого я тут... що ж, він не залишив мені вибору... доведеться спробувати!
Вчителі від Бога. Люди, які вкладають в кожного учня частинку себе! Чи багато їх таких? Ви з ними знайомі? Це прикро казати, але в державі, в якій найбільша кількість у відсотках людей з вищою освітою і кожен другий закінчив педагогічний, не так вже і легко знайти таких учителів. Тих, хто здатен не просто пробудити в учнях бажання здобувати знання, полюбити предмет... Я кажу про інше. Про щось набагато важливіше, дорогоцінніше, про щось вічне! Адже існують вчителі, які навчають нас бути Людьми! Не просто жителями Землі, безцільно марнуючими життя, переповненими, заздрощами, ненавистю та злістю, а справді тими самими, хто робить цей світ трішки кращим! 
      У мене була така вчителька. У мене вона є до цих пір. І мені важко передати словами, хоч я, наче б то і письменниця яка не яка :), яке це невимовне щастя – чути її голос у слухавці і знати, що все з нею гаразд, і ця добра щира людинка ще зможе поділитися зі мною своїм життєвим досвідом та мудрістю. Знаєте, останнього разу, коли я приїхала до неї, наша розмова була схожа більше на задушевну бесіду матері з дочкою. До цього ми розмовляли, як наставниця та учениця, як добрі друзі, як поетеси різних поколінь, але цього разу... Цього разу все було інакше. Інколи ти відкриваєш людей, котрих любиш з геть нового боку! І отримуєш від них те, чого тобі так бракує. Те, чого тобі ніколи не зможуть дати рідні. У моєму скромному випадку все саме так і трапилось. Приємно знати, що в містечку, де ти провів своє дитинство залишився ще хтось, до кого хочеться приїхати, хтось, хто справді тебе любить, переймається за тебе, радіє твоїм маленьким успіхам та щиро співчуває невдачам, хтось, хто ніколи не дорікає, не обвинувачує, не кричить і не повчає, хтось, хто чекає тебе будь-якого...  
      Колись саме Вона відкрила в мені цей талант до письменництва. Саме цій мініатюрній витонченій жінці з шаленою жагою до життя та багатезним внутрішнім світом я завдячую кожним написаним мною рядком. У далекому 2003-му на уроці української літератури я написала свій перший віршик. Це було звичайне завдання. У ту саму мить, моя улюблена вчителька сказала слова, які назавжди закарбувались в моїй пам'яті: «У нас тут росте майбутня поетеса!». Знаєте, сьогодні вже, певне, навіть моя вчителька не згадає, чому вона так вирішила. Можливо, хотіла підбадьорити мене. Можливо, справді побачила у тій дитячій поетичній пробі неогранований діамантик. А може... просто сказала, просто так, без якогось там наміру. Зараз уже геть несуттєво, як воно було насправді. Ці слова змінили життя маленької дівчинки з тієї самої миті.  ВАЖЛИВО ЛИШ ЦЕ! І знаєте, що? Далеко не всім так щастить, як пощастило мені! Знайти себе і здобути неоціненний дар від долі! Відтоді все набуло сенсу! Що би не відбувалося зі мною згодом, я завжди знала, що можу написати про це, вималювати усі свої почуття словами та римами! Що немає нічого в цьому прекрасному, хоч і жорстокому світі, де б я не могла знайти натхнення, нічого, позбавленого чарівного доторку пишноволосої Музи!  Поезія у всьому! Ти тільки спостерігай! Слухай! Вбирай в себе життя по краплі! Вдихай його терпкувато-солодкавий аромат! І віддавай людям малесенькими порціями ПРЕКРАСНОГО! Так, як це умієш тільки ти. Адже Господь не даремно відкрив тобі цей шлях! 
Більшість із нас проживає життя, так і не дізнавшись, що в глибинах нашої сутності померли від спраги геніальні музиканти, письменники, актори, художники, скульптори... Більшість із нас просто не вміє відкривати в собі все це, підбирати ключик до самих себе! Інші ж просто пасують перед труднощами, не витримують тиску, критики, не сприйняття, осуду й відторгнення. Страх паралізує нас і змушує здаватись, відступати. Жорстока реальність, шалений темп життя та суспільство змушують нас одягати маски, ламати себе, зраджувати власним мріям і врешті-решт  тихо чахнути...
      Знаєте, я пройшла всі ці стадії. Я боялась. Бігла від власного «я». Шукала виправдання. Злилась. Плакала. Жаліла себе і навіть  продовжую досі. Але я збагнула головне! Від себе не втечеш! І неважливо зовсім: станеш ти успішним та відомим чи ні! Неважливо, що думає про тебе перехожий, сусід, знайомий, друг, батьки чи чоловік. Важливо, що думаєш про себе ти! Важливо, ким ти є для себе, що ти віддаєш людям, як багато ти віддаєш. Твоя цінність для душ та сердець. От що важливо! І тільки заради цього усі ми тут і знаходимось. Аби збагнути таку просту істину. Чим більше ти віддаси світу добра, тим більше ти отримаєш його навзаєм! І нехай Господь дарує міцне здоров'я та довге життя моїй Вчительці, моїм Батькам, тим, хто в мене вірив, і тим, хто своїми вчинками та словами відкрив мені цю істину! Адже завдяки їм, життєвому вишколу і самопізнанню, я зрозуміла, навіщо цей безцінний Дар дістався саме мені! Краще пізно, аніж ніколи!

ID:  596077
Рубрика: Проза
дата надходження: 26.07.2015 21:28:25
© дата внесення змiн: 08.05.2016 12:28:23
автор: Інга Хухра

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (840)
В тому числі авторами сайту (11) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Олександр Обрій, 27.07.2015 - 06:06
Молодчинка, Інго! Ваш текст вражає своєю щирістю, відкритістю... І викликає глибоке розуміння та солідарність... Цей текст ніби написаний про мене, та й, думаю, що про більшість з поетів... Універсальний ключик до душі поета, який нагадує нам, хто ми такі, навіщо нас наділили цим рідкісним даром і розбиває усі маски та нещирості, знайшовши персональний код до вхідних дверцят у душу... Нещодавно я почав також писати таку коротеньку прозу, в стилі есе, де викладую своі роздуми про життя, про дуже прості, а для когось зовсім непрості речі, проблеми, в яких багато хто легко грузне, як в густому багні... Я теж намагаюся віднайти те компромісне рішення життєвих ситуацій... Тому добре Вас розумію! Доброго та довгого, місного Вам здоров'я та невичерпного натхнення! give_rose apple wink 22 22 23 31
 
Інга Хухра відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро вдячна за такий об'ємний та теплий відгук apple 22 22 19 заходьте ще! Буду рада й Вас почитати!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: