Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Володимир Кухарчук: МИ ДІТИ ТВОЇ УКРАЇНО (Варіант гімну України) - ВІРШ

logo
Володимир Кухарчук: МИ ДІТИ ТВОЇ УКРАЇНО  (Варіант гімну України) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 6
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

МИ ДІТИ ТВОЇ УКРАЇНО (Варіант гімну України)

Живи Україно, воскресла державо,
У нивах родючих, в селах, в містах.
Ми, твої діти, несем твою славу -
Слава твоя не померкне в віках.

Приспів:
       Слава Вкраїні, слава навіки!
       Слава твоя завжди в наших серцях.
       Ми твоя радість, ми твої діти.
       Нам у майбутнє прокладений шлях.

Мова, як пісня - пісня, як слава
Нас об'єднали в єдиний народ.
Мирна Вкраїна - наша держава
Впевнено йде до величних висот.

В єдності сила - в силі надія
Ми не загубим праведний шлях.
Велич  держави вища в нас мрія -
Предки вмирали за неї в боях.

Натхнення та працю для неї віддаймо -
Хай процвітає Вкраїна в віках.
Вона наша мати, про це памятаймо -
Все в наших силах і в наших руках.

2002 - 2015 р.р.

ID:  593903
Рубрика: Поезія,
дата надходження: 15.07.2015 17:34:26
© дата внесення змiн: 15.07.2015 17:34:26
автор: Володимир Кухарчук

Мені подобається 10 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (7444)
В тому числі авторами сайту (27) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..
Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед




КОМЕНТАРІ

Давно я не заходив на сайт. А тут зайшов та і побачив випадково новину. "Патріотичний" поет з Лох виці, який істерично , а точніше бездоказово критикував цей гімн ( бо дуже хотілось пропіарити своє ім'я) та нахамив на моїй сторінці, видалив всі свої коментарі разом з моїми відповідями (і як йому це вдалось)... Але залишив мене в своєму чорному списку... Але уважний читач зможе відштовхуючись від цього чорного списку вияснити духовну суть цього поета.
 
Чайківчанка, 20.11.2018 - 22:31
🌷🌷🌷👍
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар Чайківчанка, 22.11.2018 - 19:04
Дякую! Процвітання нашій Україні!..
 
Д З В О Н А Р, 01.01.2018 - 23:50
clap
Прекрасний гімн. З таким Державним Гімном всі справи в Україні змінилися б кардинально і були б вирішені всі проблеми.
Бо ж, як Ви написали, слова Гімну - це звернення до Господа Бога. А що може бути вище за них!?.
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар Д З В О Н А Р, 02.01.2018 - 14:11
Ваші слова та й Богу в вуха... І нехай буде так, як ви сказали!.. angel 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39
 
Ганна Верес, 26.08.2017 - 23:01
Чудово! 12 12 16 17 give_rose
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар Ганна Верес, 28.08.2017 - 11:32
Дякую Вам Ганно! Може з новим Гімном, Господь врахує наші молитви, надії та бажання і змінить долю України...
angel 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39
 
Моравська Ганна, 18.03.2017 - 23:16
Прочитала та проаналізувала всі 75 варіанти гімну подані на конкурс. Цікавий все таки підхід поетів до рішення цієї проблеми. Багатющий матеріал з психології мислення людини, точніше - поета. Багато не відчули тої великої відповідальності за такий твір і писали нашвидкоруч, наївно по-школярськи, але з чесним і патріотичним поривом душі. Бо були і такі, які писали і провокативні тексти. Та таких на щастя, все таки мало. Цікавих текстів не так вже і багато - десь 6-8 творів. Ваш опонент Євген прочитав тільки три твори, але відгук оставив тільки у Вашому варіанті. Може тому, що у Вас був коментар vlarina і вони працюють в тандемі. Бо vlarina зацікавив лиш такий гімн, не рахуючи вашого, де він і залишив свій коментар:
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=626364
Так, як бачите, цікавий матеріал для десартації з психології поетичного мислення і творчого росту. Спасибі за матеріал, можна сказати "співпрацю".
 
Ви мене вразили цим аналізом (!) та терпінням. Це мабуть, що я не займався психологічним аналізом мисленя поетів та і небуло такої потреби (в смислі дисертації). Цікаве в Вас і посилання ("оригінальний", як і твір так і коментар до нього). Вам треба віддати належе за вміння бачите головне в творі чи поведінці людини. Заходьте, завжди радий бачити Вас на сторінці.
 
Моравська Ганна, 05.03.2017 - 18:01
Чому звернула увагу на цей "диспут"? Мене дуже цікавить психологія людини в різні моменти її життя та діяльності (творчість, сім'я, любов, політика, сварки, карєра, натхнення та і.н.). На сайті раніше було дуже багато цікавих психологічних моментів в творчості поетів. Тепер сайт чомусь став дрібязковимі "кляузним", але все одно психологічні типажі людської душі завжди прорисовуються. Інколи це дуже цікаво для осмислення людської логіки. От з Вашим Євгеном - на Вашій сторінці, він розніс Вас в пух і прах надуманими аргументами. А потім, коли побачив, що ті аргументи не витримують елементарної логіки (а я їх читала з самого початку Вашого диспуту) взяв і стер ( дякуючи, що зараз зявилась така можливість, а раніше її не було (стрирати)).Ну, якщо він правий і доказує свою правоту, то навіщо витирати свої аргументи. А так він сам доказав, що його докази не мають ніякої ваги і він повністю неправий. І дальше його моральне обличчя і його дії - я тут "напакостив", але на моїй сторінці нічого не смійте коментувати. І щоб виключити таку можливість заносить Вас в свій "чорний список" авансом! Чим не цікавий психологічний портрет поета Євгена!?. Але, як я зрозуміла, Ви не збираєтесь критикувати його творчість то який інтерес його в цьому "чорному списку".
От які цікаві психологічні моменти можна побачити на сайті, коли вдумливо читати вірші та коментарі.
 
Дякую Вам, Ганно, за такий психологічний аналіз. Різні тут зібрались читачі і поети. Такими вже сотворив нас Господь - одним розтривожив душу і вони шукають справедливості і гармонії, другим мізки і вони шукають шляхів, щоб утвердитись в суспільстві та розштовхуючи ліктями інших, поскоріше забратись на примарну вершину. Вірно Ви говорите, що раніше на сайті було більше цікавих поетів та з часом вони або пішли, або рідше заходять на сайт. Цинізм став переважати над гармонією і Муза на панелі стирає вже підошви своїх кришталевих черевичків, привертаючи увагу привередливих поетів та читачів... Підтвердженням цьому є перли думок поетів, а особливо поетес, на сторінці "Еволюція Сайту Поезії".
І зміни, зміни... Он Ваш попередній коментар і мою відповідь приєднало до витертого "evgenом" коментаря, в так звану "ленту". І вже трудно зрозуміти логічно суть написаного. Чудеса і тільки...
А на рахунок поета "evgen", то Бог дав йому такий світогляд і тут нічого не поробиш, ніякі аргументи не допоможуть, бо що данно Богом не можливо змінити людині. Як сказав Тарас "У всякого своя доля. І свій шлях широкий: Той мурує, той руйнує, Той неситим оком ..." А нам треба дивитись в завтрішній день і нести людям хоч маленький, але світлий промінчик надії...
Я дуже радий, що Ви читаєте... Заходьте!
 
Моравська Ганна, 27.02.2017 - 22:09
Спостерігала за Вашим диспутом з evgen і ніяк не могла второпати його впертої "злоби". Ви, що його критикували чи коментували якісь його вірші? Хотіла зрозуміти логіку цього поета. Бо слова Вашого гімну дуже гарні і не відповідають тому, що говорить цей Євген. подивилась його фото, де він співає в хорі під колорадскою лентою. Може звідти його захоплення мелодією радянського гімну, бо в хорах співають десятки років. От раніше співав радянський гімн, а потім часи помінялись, одів вишиванку і знову "на коні". Зараз багато таких людей. Державні діячі майже всі такі, а що говорити про звичайних людей. Юхниця зробив спеціальну рубріку "Варіант Гімну України", але Євген туди не заходив і не цікавився варіантами гімнів написаними іншими поетами. Спеціально провіряла. От ніяк не могла зрозуміти, чому він так взївся на Ваш варіант? А потім стер свої коментарі. Стало стидно!?. Але не похоже, бо один свій він залишив, хоча і неправильно зрозумів слова поета vlarin. Чулеса і тільки. Мабуть Ви все таки десь сильно "насолили" тому Євгену!?.
 
Це вже інтересно, що Ви так зацікавились цим диспутом. А яка причина такого підвищеного інересу? Відповідаю на Ваші питання. З п. Євгеном я взагалі не спілкувався і творів його не читав , не говорячи про які-небуть коментарі, чи критику. А після висказаних ним думок, навіть нема бажання читати що-небуть з його творів. А про патріотичність його віршів, я взяв з назв його віршів (а може я і помилився, бо дуже його думки специфічні). Цікаву Ви підказали думку про рубріку "Варіант Гімну України". Дійсно його ніка я там не знайшов. Так, що виходить ніякі гімни його не цікавлять, а там їх аж 75 (!) варіантів.
Так що п. Ганно "насолити" йому, як Ви висловились, не було можливості, бо наші шляхи не перетинались.
 
Фея Світла, 06.12.2015 - 20:14
Навзаєм!!! friends biggrin
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
give_rose
 
Фея Світла, 04.12.2015 - 21:11
Прочитала всі Ваші варіанти Гімну... Чудові твори! І справді, спочатку є Слово!... give_rose give_rose give_rose І коли говоримо, що "ми маємо". .. то і будемо мати. А на разі маємо те, що маємо. На жаль.
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Як символічно,.. що ФЕЯ СВІТЛА осяяла слова цього гімну clap clap clap
Дякую! Це дуже добре, що Ви зрозуміли саму його суть.
Наш державний Гімн на жаль допускає двояке тлумачення смислу та слів. Але маєм те, що маєм, як сказав один наш президент... І ми повині відноситись до Гімну з всією повагою, бо він - державний... Та хотілось би, що б в нього були слова і смисл, які б відповідали сьогочасним вимогам часу та не допускали двоякого тлумачення...
А в данний час виходить, що Господь дав українцям можливість визначитьсь - вмерла чи не вмерла та вияснити всю недолугість постановки цих слів в Гімні... Бо гімни та псалми то є величальними піснями зверненими до Господа Бога.
І з чим ми звертаємось до Господа?
- Душу й тіло ми положем за нашу свободу... Значить свободи немає, буде коли віддамо і тіло, і душу, і не іначе... (для кого ж вона тоді буде і коли в часі).
- Згинуть наші воріженьни чи вороженьки (...як ми про них ласкаво!..), як роса на сонці... Зранку випаруються, а вечором знову тут,як тут (випадуть росою). І так до безконечності... А коли хмарно, а коли дощ... - в нас, що на ті часи одне горе заплановане - випрошене в Бога?..
І багато інших проблемних місць, слів чи понять...
Напевне Господь почув наші щоденні співи і дав можливість осмислити всі ці слова звернені до Нього від імені держави...
Дуже хотілось би, щоб я помилявся в цьому... Але без розуму, без вищого Розуму нам, українцям, нікуди...
А Гімн повинен виявляти нашу ментальність, нашу гордість, нашу впененість, нашу любов до рідної Неньки- України...
Щастя всім нам і Радості!!!
friends friends friends
 
Леся Утриско, 20.07.2015 - 20:58
Написано чудово,а музику треба шукати. 16 16 16 friends 45
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Та як-то перевелись у нас композитори...
Можуть класти на музику тільки тексти про кохання
 
vlarin, 19.07.2015 - 10:57
Нічого я ніде не проганяв. Я довгий час керував ВІА. І розмір, і ритм в мене в підсвідомості. Гарно римований твір, це щось схоже на дороге авто, яке мчить по ідеальному шосе. Не їде - пливе.
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Цікавий цей образ пана на дорогому авто, який мчить по ідеальному шосе... А як же той, котрий проклав це ідеальне шосе і зараз стоїть на обочині, з похиленою головою, і "насолоджується" запахом смоли з цього асфальту та викидами СО з дорогого авто. Прямо образ з Гімну (Бо ж запануєм у своїй сторонці - хто?., над ким?.. і скільки часу...) Ну, це так...
А Гімн повинен викликати почуття величності та гордості за свою країну. Показати чим ми відрізняємся від других, наш менталітет, наші цілі, наші мрії та надії... Бо ж Гімн це є звернення до Бога, Вищих Сил, Розумного Поля Землі... Бо все людство, від віруючих до атеїстів вірить в Велику Силу Розуму у Всесвіті.
То і ми повині знайти слова і музику достойні наших великих предків, жителів Древнього Трипілля...
Невже збіднів духовно наш древній Рід!?.
 
vlarin, 17.07.2015 - 22:46
Нехай буде гречка, аби не суперечка.
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Та яка тут суперечка? В нас творчий процес!
Я Вас розумію, ви попробували його прогнати на "Перевірці розміру".
В мене є декілька його варіантів, де розмір ідеальний, але коли співаєш іде оце спотикання. Так що краще пожертвувати розміром для кращого звучання.
Хоча на музику можна покласти любий текст. Приклад - церковні співи. Та і гімни, і хорали є величними піснями зверненими до Господа Бога. Так що для написання потрібна тільки майстерність і розуміння величності моменту. А в тексті, я думаю, враховані основні риси українського народу, історичні моменти, бажання та його менталітет. Бо це, як основні риси людини виражаються в генокоді, так держави - повині бути в Гімні.
 
vlarin, 17.07.2015 - 22:02
Якщо ьрати до уваги, що вірш написаний в стилі ямб (здається, так, бо наголос на другім складі), то це буде приблизно десь так "ЖивИ УкраЇно воскрЕсла держАво, у нИвах, родЮчих, у сЕлах, містАх. бо мИ твої дІти несЕм твою слАву і слАва твоЯ не помЕркне в вікАх" Щось у цім дусі. А як починати другий куплет з наголосу на другий склад? Я не спец в цій справі, та ритміку поважаю. smile
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
п. Володимир, Ви попробуйте проспівати те, що Ви запропонували і все стане на свої місця...
 
vlarin, 17.07.2015 - 20:48
Якщо братися, то треба трішки переробляти текст, бо є ритмічні збої. Музику так просто сюди не приліпиш.
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
І в якому місці Ви спотикнулись?..
 
vlarin, 17.07.2015 - 07:32
Ви маєте рацію. І про відкладене в мізках. Навчали нас колись, як треба визначати кварту (муз. термін). Дуже просто! Щоб у голові зберігся цей розмір назавжди, послуговуйся двома першими нотами гімну. Ото й буде кварта. Дуже легко, йдуже просто. Я займаюся музикою. А щодо поезії і пісенної творчості, то я Вам скажу, що посередності тут вистачає й без мене. Нащо складти рими до купки? Хоча присвяти друзям (близьким, а колись було, що й дівчатам) я пишу. Але то не поезія! З пов. Володимир. hi
 
Володимир Кухарчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Раз займаєтесь музикою то чому б не попробувати.
friends
 
Любов Ігнатова, 16.07.2015 - 10:53
Гарний варіант!
 

Сторінки (2):    назад [ 1 ] [ 2 ] вперед
ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: