Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Jeanne/Жанна/: Кати в хреста обрядили ката - ВІРШ

logo
Jeanne/Жанна/: Кати в хреста обрядили ката - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 7
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Кати в хреста обрядили ката

http://glavred.info/proisshestvija/v-germanii-vandaly-oskvernili-mogilu-bandery-maskirovalis-pod-polyakov-opublikovany-foto-316523.html


Кати в хреста обрядили ката,
Котрому в пекло одна лиш путь.
І притулили в німецькім парку -
Нехай же фріци вінки несуть.

Була в них спільна мета і справа
Поляк це знає і не забув.
Хохлу все рівно де кривда, правда
Йому б лиш гріш за роботу був.

Поляк мордерцям вік не пробачить -
Підніме руку і на хреста,
А Бог поможе - він добре бачить
Й тримає ангелів на постах.

............................

 https://yandex.ua/images/search?text=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%20%D1%83%D0%BF%D0%B0&img_url=http%3A%2F%2Fwww.anti-orange-ua.com.ru%2Fimages%2Fstories%2FUPA%2F84.jpg&pos=2&rpt=simage&stype=image&lr=143&noreask=1&source=wiz&uinfo=sw-1366-sh-768-ww-1315-wh-646-pd-1-wp-16x9_1366x768&redircnt=1430769574.1

ID:  578958
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 04.05.2015 23:00:34
© дата внесення змiн: 30.05.2015 22:25:06
автор: Jeanne/Жанна/

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Это_я_Алечка
Прочитаний усіма відвідувачами (746)
В тому числі авторами сайту (14) показати авторів
Середня оцінка поета: 3.00 Середня оцінка читача: 3.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Tom d`Cat, 05.05.2015 - 23:42
Я про те, що історію не можна читати вибірково – інакше у ній не зостанеться діячів, могили яких не паплюжать чиюсь землю.

Поляки мають питання до генералісимуса Суворова, Катерини II та інших осіб. Добре, хоч Пушкін закосив від армії у Болдіно – а то б і його могила світ оскверняла. Могили Леніна та Сталіна ну точно з такої точки зору варті уваги. Правда, Сталін потім допоміг полякам виселити зі східних земель сотні тисяч українців і одержати мононаціональну державу... Може, це і зійде йому за Катинь та роки тоталітарного режиму?

Що ж до Кремля – вибачайте, то поетичне. Я в тому експромті списа, яким (за Шевченком) "скородили московські ребра" козаки, віддав полякові. Так довелося цитувати пісню і вказати місце, де візит козаків, литовців та поляків пам'ятають.

А ідея та ж - не було в історії білих та пухнастих. Ви згадуєте про часи Леніна та Сталіна у позитивному ключі, а хтось назве їх душогубами... Що цікаво, обидві сторони праві.

Ще цікаво, що Ви мені закидаєте кумира Бандеру, не знаючи, що я за людина. А я сам з Харківщини, оженився у Луганську, двох синів там нажив... У побуті користуюся виключно російською мовою. Я знаю, що Бандера займає певне місце в українській історії – і негатив, і позитив. А гробокопателі типу Гіркіна вважають не достойною існувати пам'ять про все, що не йде на користь відбудові Імперії...

Хай мертві лежать у могилах. Кому вони дорогі – прийде чи згада.
А іншим... Хай простяться гріхи вільні і невільні.
 
Jeanne/Жанна/ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
НЕ ПЕРЕЧИТУЙТЕ, бо це я виправляю помилки. Замість слова РУХИ пишу НАСТРОЇ. Все ж таки Польща була не без органів,поліції і тюрем, щоб не дати тим рухам ходу.

Не ви перший, хто не знаючи життя Західню України у ті страшні роки, поблажливо ставиться до катів.
Ми, українці, були під Польщею - таким собі бидлом як вони нас називали. Йшла тотальна полонізація тому ні прав для українців, ні шкіл. Саме тому виникали ПРОТЕСТНІ НАСТРОЇ. Коли та частина земель перейшла до СССР, то для простих людей це було порятунком, бо не треба було ходити по всьому світу у постолах щоб заробити дітям на кусок хліба. Тим хто мав доволі землі, на якій селяни батрачили за миску муки в день, звичайно новий устрій не підходив. Саме вони почали підбурювати проти нової влади. За те й попадали за решітки. Тим більше, коли поряд на місці Польщі, вже був Третій Рейх, а країна перед загрозою мала бути монолітна.
Коли війна почалася, націоналісти зустріли Гітлера як визволителя і намагалися довести свою лояльність, вважаючи що він тут назавжди, бо непероможний. Просто хотіли зберегти свої шкури. Тому й вбивали всіх неугодних фашистам. Спочатку євреїв, а там взялися за партизан та їх сімї.
Коли війна пішла в зворотньому напрямку, тут уже інший розклад. Знаючи що німець відступить, а армія Червона може бути й виснажена в боях, почали так звану визвольну боротьбу. Тільки ж вся біда у тому, що німців ніхто не чіпав, а боролися з тими хто визволяв ці землі.
Вже й війна скінчилась, а банди ходили і вбивали і тих хто з фронту повернувся і тих кого направляли вчити наших дітей у школи (українські!) Тоді просто не було кадрів ні для шкіл ні для ведення гоосподарства.
Чому я до цього не байдужа? Бо ті всі звірства що й на картинках були на очах моїх рідних і односельців. У сусідньому селі півсела людей вирізали не залишаючи навіть немовлят. Хіба можна те забути? Молоді, особливо зі сходу звідки це знати, коли СМІ в руках самі бачите кого і пичкають всіх патріотизмом. Нещасна ця країна.
А я ніколи не беруся вітати визволителів коли вони це роблять задля панування. Мені до душі система в якій кожен має право на життя, а не лише вертухай.
 
Это_я_Алечка, 05.05.2015 - 13:11
12 Закон БУМЕРАНГА не мы вводили, не нам и отменять. Были бы посылы с положительным смыслом, не было бы и отдачи такого рода. Как говорится, за что боролись на том и прокололись. То ли ещё будет...
Мощно ты прошлась! А поляки - не быдло, ты права.
 
Jeanne/Жанна/ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
16 friends Это из рубрики - утром в газете, вечером в сонете. biggrin Именно такая статья обращает на себя внимание своей тупостью. Это же надо быть такими уверенными насчет "свидомых", по отношению к бандере, поляков. Да если бы хоть один здесь такой появился то я ему не завидую. cry
Политики, те конечно ведут свою игру, разрешив и здесь наследить памятником УПА. Но похоже только для того, чтобы своим патриотам было куда высморкаться
 
Tom d`Cat, 05.05.2015 - 10:53
Нема в могилах правди – тільки кості...
Комусь – ненависні, комусь – і дорогі.
Осквернені могили тільки добавляють злості,
Й дурне бажання – йти, і вирізати до ноги.

Що Ви сказали – все то однобоко, пані!
Давно вже та московська мумія – не бог...
Держали українців, наче коней в стайні:
Коли – вівса, коли – батіг, і праця без підпомог.

І знову відкопали "мудрую ідею",
"Слов'янський світ", в якому головою, зазвичай, Москва.
А нам підкинули донбаськую вандею –
Під соусом братерства суне сила броньова.

Гробокопатель Схід побунтував –
То що ж казати про якийсь надгробок?
Імперія не знає людських прав,
Балончиком їй прислужив ушлёпок.
 
Jeanne/Жанна/ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Чтитаю вас і так і не зрозуміла - ви про що?
Я про душогуба бандеру, памятники якому дратують поляків особливо через Волинську різанину і не тільки, а коли не зовсім ясно, то даю посилання. А ви розвели якусь муть про кремль.
Чи вам то не аргументи, щоб подивитися на свого кумира тверезо. Я розумію, їдеї і все таке. Але чому ваші ідеї такі кровожерливі, чому ви бажаєте смерті всім хто не так мислить як ви - однобоко?
Цей хрест з написом того імені оскверняє не тільки Мюнхенський парк і всю землю, а й церкву, якщо вона ще цінує людське життя.
А ви все на Путіна... Щось не чути що в так званих окупованих місцях катують мирне населення та ще таким способом як це робили ваші сподвижник.
Якщо вважаєте що поляки поблажливо ставляться до своїх катів, то дуже помиляєтесь. І всі оті закиди в сторону Росії це лише намагання нацькувати таких як ви і аж ніяк не призвати на свій бік європейців, які вашого націоналізму самі бояться, бо рукописи як відомо, не горять. Вони лише поаплодують будь-кому хто це зробив. Отак от
А тепер ще для ознайомлення:
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=558246
 
Tom d`Cat, 05.05.2015 - 00:06
Та живемо ми зараз – не колись...
Як згадувать, то всіх простить не можна.
Поляк у москаля втикав свій спис,
Та й козакам знайома стежка кожна.

Он тою яром-долиною до Кремля дійшли,
Он тою ляхів добре били і жидів палили,
Он тою в Крим, та не по сіль, ішли степів посли,
Он тою до турчанок в гості мчали, що є сили...

Й навиворіт було: в кайданах йшли степами,
Угноювали білим тілом битий шлях,
Вік доживали лицарі степів рабами –
Чи на галерах, чи в сибірських злих снігах...

Було-було...
Дісталось нам за все – за праведне, й за грішне.
Чи варто випускать могильне зло?
Хай мертві сплять,
Щоб матері знов не ридали безутішно.
 
Jeanne/Жанна/ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Томе, ви настільки праві, що я готова потиснути вашу руку. та самі ж бачите, що ті мертвяки вже повилазили з зарослих часом могил. щоб зараз порядкувати. Про що то говорить? Націоналісти зі своєю надмірною жадібністю. люди обмежені і відстоюючи свої ідеї нічого нового придумати не в змозі тому риються в могилах шукаючи там собі кумирів. Причому, зауважу, що й вони нізвідки просто так не зявляться і не організуються коли для цього не вкладають гроші ті хто хоче ту чи іншу країну розвалити. Така практика - звична справа у світі капіталу котрий живе від кризи до кризи. А вихід з них - війни. Саме з криз почалася Перша світова і так само й Друга. Тож молімося за економіку заходу і америки, бо виправляти свої помилки з допомогою напичканих ненавистю українців вони таки й намірені. А чи то народу нашому стане так хороше від усвідомлення того що він своїми руками знищить словянський світ. Тут я не маю на увазі галичан які авіть пишаються тим що побували під усіма, а то й взагалі схильні себе вважати як не поляками то ким завгодно лиш би виглядати модним. Такий собі комплекс неповноцінності споконвічних батраків. Кожен знає, що тільки совєти дали побудували там заводи, створили всю інфраструктуру і що важливо,враховуюючи любов цих людей до свого краю - дали змогу вчитися на рідній мові і ввели її в усі установи. Чи то так було до них? Тож кому прислужують націоналісти?
І марна справа думати, що коли вони повалять всі памятки людині котра визволила трудящий люд із рабства, всі наші земляки підхопляться за ними всліпу. Посидять ще рік два у лайні, а потім таки дійде що звязалися не з будівниками а руйнівниками.
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: