Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Левчишин Віктор: ХРОНІКА прийдешнього. 2. 5. - ВІРШ

logo
Левчишин Віктор: ХРОНІКА прийдешнього. 2. 5. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ХРОНІКА прийдешнього. 2. 5.

							Хроніка прийдешнього.2.5.
03.02.2015* 9:00
	Коли я говорю про Свободу Волі окремої людини, то тут все ясно - в решті решт мова іде про особистий вибір, який ми буденно виконуємо кожний день, адже чистити зуби чи сьогодні ні, пити каву чи ні, зустрічатися з другом чи ні, зраджувати дружині чи ні, зраджувати країну чи ні - весь цей сонм подій на рівні повсякденності людина вирішує автоматично.

Вчинки на рівні життя людини чи в межах певного терміну життя людини можна описати через Коефіцієнт Свободи Волі, про який я мав честь говорити вище.

Але людина є суспільною істотою. Так, безумовно, є відлюдники, які живуть в пустелі чи в печерах, чи стоять на стовпі во славу Господа, але відомо як Робінзон Крузо прагнув позбутися своєї відлюдності.

Людина не може існувати сама по собі. І справа навіть не в тому, що з точки зору Вищого Розуму Людина = Чоловік + Жінка, а в тому, що одним із безумовних рефлексів Людини є репродукція і, таким чином, первинною коміркою будь-якої Людської цивілізації є сім'я. 

За всю Історію існування сучасного Людства були різні форми сімей. Різні форми сімей існують і зараз в різних країнах і вони, як правило, обумовлюються умовами існування, традиціями та релігійними переконаннями.

Зараз, коли ми говоримо про сучасну Людську Цивілізацію, а вона є П'ятою, то опираємося на суть парадигми так званого Західного крила цієї Цивілізації, яка є домінантною зараз і до якої так чи інакше, навіть сурогатне, тягнуться інші крила Людської Цивілізації - Східна, Африканська, Полінезійська...

Для Західного крила П'ятої Цивілізації Людини характерним є дві основні форми сім'ї - нуклеарна, коли сім'я складається із батьків та дітей, та патріархальна, коли сім'я складається із декількох нуклеарних сімей та родичів різних поколінь.

Цікавим є те, що сучасні такі сім'ї, як правило, не мають унісону життя. В той же час відомі дивні випадки такого явища, коли зафіксований спадковий термін такого унісону, що охоплює декілька століть. Це явище має, звично, своєрідну спеціалізацію. Так, наприклад, рід Лансере за два століття дав плеяду видатних митців.

Але в даному випадку фактично мова іде про своєрідне генетичне закріплення здатності/обумовленості таланту. Точно так ми можемо говорити і про спадкових езотериків - відунів і відьм, ясновидців тощо. Але нас цікавить інше - нас цікавить здатність елементарної популяційної одиниці мати спільну Свободу Волі і, таким чином, впливати на перебіг подій хоча би на рівні свого існування.

Оповідання про такі явища ми зустрічаємо в так званій фантастичній літературі. Про Фантастику, як про одну із форм Футурологічного прогнозування, можливо, поговоримо пізніше, але зараз слід сказати, що в Історії Людства зустрічаються випадки прояву об'єднання Свободи Волі окремих людей в єдине. 
Три приклади.

Мужність 300 спартанців, які боронили Грецію від перської навали є христоматійною, але історики ніколи не звертали увагу на те, що ці воїни фактично діяли як єдиний організм. Так, вони в решті решт загинули, і тільки тому, що зрадник провів перське військо їм в тил по горам, які він гарно знав - в кожній нації є 15% покидьків, з яких і походять злодії, зрадники тощо.

Під час Другої Світової війни японцям стало відомо, що США зібрали великий флот і готують десант на їх країну. Було зрозуміло, що при всій оголтелості японських військових не вистачить сил для опору. І тоді був кинутий заклик і японці в певний час почали молитися, звертаючись до богині стихії з проханням врятувати їх. І з'явилася неймовірної сили буря, яка розкидала американські кораблі.

Зараз Німеччина користується високою повагою та авторитетом в Європі і у світі. І справа не тільки в тому, що вона економічно найсильніша в Європейській спільноті,  і не тільки в тому, що вона законодавчо заборонила людожерські ідеології фашизму та комунізму. Справа в іншому. В кінці 20 століття НАТО розповсюдило так звану "Білу книгу Бундесверу", де давалася концепція застосування Ефекту Махаріші для формування позитивного образу Німеччини в очах інших народів через об'єднану свідомість так званих літаючих йогів, левітуючих йогів.  Хоча фактично мова йшла про зависаючи у повітрі йогах над підлогою на висоті 1,00 - 1,50 метра. Пройшов час і образ сучасної Німеччини дивним чином вписується в стратегічний план Білої книги - вигравати війну без ведення війни, без її розв'язування.

9:50

ID:  556956
Рубрика: Проза
дата надходження: 03.02.2015 19:27:50
© дата внесення змiн: 03.02.2015 19:27:50
автор: Левчишин Віктор

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (441)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: