Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Адам Буткевич: У назві заборонені слова - ВІРШ

logo
Адам Буткевич: У назві заборонені слова - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

У назві заборонені слова

Знаєте, щойно подивився новини і переконався, що нічого не змінилося. Ті ж самі пани і ті ж самі кріпаки. Колись я вважав, що можна змінити світ і я можу його змінити- це залежить від мене. Та цей час пройшов, як і все. Я зрозумів що це прекрасне мислення, ця отрута під назвою надія пожовкла та зникла, немов листя з дерев в кінці листопаду. Так вона зникла і жевріє всередині мене. Чекає... 

Я не гjлосував за Порошенка і не розумію чому і хто проголосував за нього, та й не було за кого голосувати. Ну звідки ж у нормальної, чесної людини кілька мільйонів на заставу для виборів. Очевидно, схід зливається. Скажіть, що це ілюзія і мені просто так здається. Де ця довбана люстрація? Коли закінчиться цей деребан? І чи існує нормальна чесна людина, не клоун, яка зможе навести тут лад? Зараз, здається вилетить крук Алана По і скаже своє слово. Але навколо тиша і плач матерів, які втратили своїх дітей. 

Люди гинуть! Лише біля 800 українських солдатів. А скільки місцевих? Навіщо росіянам пересувні краматорії? Щоб спалювати своїх, чи наших- місцевих? Колись весь світ плювався на фашизм, але й він тотально закрив очі на те, що це був лише учень комунізму. Не знаю скільки треба чекати, щоб рашизм зник, як в свій час фашизм. Хіба винна Росія в цьому чи росіяни, для яких ми були малоросами і хоххлами чи це просто один Путін, Кремль? Якщо народ Росії мовчить, закриває очі на те, що робиться Путлєром: це означає, що вся Росія боїться цього кгбіста? Ні, скоріше більшості росіян це подобається. Невже ми для них третій сорт? Мабуть для них своє не пахне. 

Європа неспроможна на якусь рішучу дію, поки жарений півень не клюне куди треба. Не клюне Європу. Кому потрібна ця Україна- нікому, лише українцям. Україна це не просто земля- це місце де живе моє серце, можливо навіть твоє. Її спалять лише з нами. 

Скажіть шановні навіщо ми розброїлися в 1992? Ми були третьою ядерною країною в світі і могли перетворити, як Кісєльов любить казати, Кремль в ядерний попіл. Ніхто не гарантує безпеку крім нас самих...

ID:  521460
Рубрика: Проза
дата надходження: 04.09.2014 21:01:13
© дата внесення змiн: 04.09.2014 21:01:13
автор: Адам Буткевич

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (721)
В тому числі авторами сайту (9) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Зелений Гай, 09.11.2019 - 20:16
"чесна людина, не клоун, яка зможе навести тут лад"
Потішно звучить ця фраза в 2019 чи не правда?
 
Адам Буткевич відповів на коментар Зелений Гай, 10.11.2019 - 02:51
Час все поставляє на свої місця.
 
Вікторія Т., 10.09.2014 - 23:41
Я згідна, що винних у зраді, у державних злочинах
треба карати швидко, рішуче й показово. Душа потребує хоч якоїсь справедливості, особливо по відношенню до загиблих.
 
Вікторія Т., 08.09.2014 - 06:36
Я вживаю цю назву не заради красивих слів, а у відповідь тим, хто закидає, що Майдан і усе після нього було результатом підступної діяльності США і Західної Європи, з метою заманити нетямущу Україну у свої зловісні сіті, а через неї--підкрастися до порогу Росії, яку вони хронічно ненавидять, тому що...Ну, тому що Росія, як всім відомо--єдиний світоч духовних цінностей на землі, чого вороги її переварити не можуть. "Честь" і "гідність"--це не рожевий сироп, це суворі поняття. За них люди віками віддавали своє життя і усували тих, хто ці поняття зганьбив. Просто по відношенню до України ці поняття довгий час не прийнято було вживати.
 
Адам Буткевич відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Можливо поняття честі і гідності колись і були не рожевими поняттями, але для більшості вони починають ставати пустими звуками. Адже коли хтось тобі каже про якісь поняття, а потім порушує їх, ти або сам порушуєш їх, або... Ми завжди віддаємо своє життя в те що ми вірим.
А революцію гідності я не розумію. Яка в біса революція коли комуністи і П.Р. не за решіткою, ще гірше вони продовжують сепаратизничати. Де винні в розстрілу людей на майдані, гибелі солдат кинутих на призволяще? Яка гідність тут може бути? Як на мене це окозамилення і зневага до памяті загинувших за свободу і гідне життя.
В мене інколи таке враження, що в АТО спеціально патріотів- солдат, які першими кинулись захищати свій край, кидають на призволяще, щоб убити весь патріотизм у країні. Не морально а фізично.
Не варто турбуватися про думку громадян інших країн, чи вони вживають там поняття ці чи ні. Варто боротися з людьми, які паклюжать ці поняття в твоєму домі, в твоїй країні.
 
Вікторія Т., 08.09.2014 - 02:42
Об'єктивно кажучи, кожна людина і кожен народ є гідним в очах Бога. Але от чи має народ самоповагу--це інше. В Україні її не було, незважаючи на спорадичні спроби найбільш свідомої й патріотичної частини населення.Решта мирилася з напівсвідомим існуванням. Навіть в умовах політичної несвободи монолітний народ може протистояти загарбникам--мовчки і вперто тримаючись за своє, відмовляючись прислужувати і співпрацювати. Після трагічних поразок, коли кращі гинули, решта українців з усіх ніг кидалися "ассимілюватися", щоб не бути гіршими.Це нелегко--"витискати з себе раба", як писав Чехов, і цього не досягнеш періодичними бунтами чи революціями.Це щоденна праця.Вона включає в себе і очищення від внутрішнього бруду, про який Ви пишете.Дбайливий і розумний господар регулярно прополює грядки.Воші та інші паразити накидаються на ослаблих, занедбаних. Я не говорю, що не треба збройно опиратися в сучасний момент,але паралельно з цим треба ще й мінятися зсередини.
Колись написала про це вірш "Якби себе ми шанували". Згадала--нещодавно моя російськомовна подруга з Києва скаржилась на те, що за десятки років вона (при всьому бажанні) не змогла вивчити українську мову, тому що у спілкуванні з нею українськомовні запобігливо переходять на російську. Я ловлю себе на тому, що теж так роблю (і робила). От Вам і самоповага.
 
Адам Буткевич відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Згоден, треба мінятися. Але такі речі, як революція гідності мене убивають, ми боролися з владою і досі боримось, бо досить значна частина її лишилась. Навіщо замилювати очі красивими назвами проблеми? Сам часто говорю на російськіій чесно кажучи- шкідлива звичка, що не зробиш заради друзів. Але тут більша проблема в знанні своєї історії.
 
Вікторія Т., 08.09.2014 - 01:38
Те, що Європа не буде плакати за нами, це правда.Вони втішаться, що менше проблем.Вони (та й Америка) до останнього часу не знали, що це є взагалі таке--Україна.З другого боку, вони мають деякі зобов'язання, і, хоч через силу, мусять їх виконувати. Багато в чому Україна сама винна--своїм небажанням зжити комплекс неповноцінності, нав'язаний їй. За 20 років незалежності держава ровалила саму себе, і в цьому ніхто інший не винен. Змінити все одразу важко, але треба робити малі кроки. Якщо в народі виробиться відчуття національної гідності, він уже не зможе повернутися до стану "малороса", як би ситуація не склалась.
 
Адам Буткевич відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Можна робити малі кроки, але вони до одного місця коли на один твій крок зіншого боку йде три. У нашому апараті після виходу з СССр залишилось досить кгбістів та комуністнутих.
Ми повинні бути гідними? А що ми не гідні були? Ми дурні були і по ходу такими лишились. Треба перш за все бути чесними, і перш за все чесним з самим собою. Якщо вдарили: підстав іншу щоку, а коли на тебе піднімуть третійраз руку зламай її кривднику.
 
Вікторія Т., 06.09.2014 - 23:15
Багато в чому згідна з Вами. Віддавати ядерну зброю було великою помилкою. Правда, важко було передбачити, що так обернуться події, але мудрі люди знають, що в житті трапляються неймовірні речі, до яких все одно треба бути готовими.
Народ Росії більш за все любить силу й відчуття того, що його бояться. Його самолюбство тішить те, що їхній лідер здатний "обскакати" усю Європу й Америку і ніхто нічого не може йому зробити. Поняття честі й справедливості зараз для них--на десятому плані. Україна для них--недодержава, яку треба "поставити на місце", а саме під російський каблук. Про Порошенка не знаю.Навіть чесній людині було б важко.Сили нерівні, тут "протистостояння в лоб" може привести до мільйонів жертв, і ще більше матерів будуть плакати.
 
Адам Буткевич відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Кожен любить силу і це факт. Але проблема росіян, як і наша в їхній владі. Яка б наша влада дибільною не була та з російською в порівняння не йде, хоча Ляшко чимось нагадує Жириновського. В низькому рівні свого життя легше звинуватити Україну, Європу а ніж Свою владу чи себе. А Українці завжди для більшості східних сусідів були малоросами, бо як це: визнати, що чіясь культера старіша ніж твоя? Легше з Русі, де завжди була Україна і серцем якої є Київ, зробити Росію і сказати, що так і було. Ну і хіба може бути, щоб з земель малоросів пішли родом великороси?
Ніхто не буде плакати за Україною. Ні Франція, ні Ізраїль. То що краще, померти українцем в Ураїні чи жити малоросом в Росії?
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: