Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Дмитро Юнак: УКРАЇНЦІ, СХАМЕНІТЬСЯ! - ВІРШ

logo
Дмитро Юнак: УКРАЇНЦІ, СХАМЕНІТЬСЯ! - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 14
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

УКРАЇНЦІ, СХАМЕНІТЬСЯ!

      Звичайно, нашому уряду зараз дуже важко: безлад, казна пуста, в силових  органах засіли шпіони, зрадники і невігласи. А на кордонах – 200 тис. чужинського війська, озброєного до зубів і навченого воювати на полях Чечні, Грузії та на своїх «радикалах»… 
      Але й уряд в цих важких і відповідальних умовах повинен бути згуртованим, кваліфікованим і самовіддано працювати, не шкодуючи своїх сил, здоров» я і життя. Він повинен бути відкритим і своїм прикладом вести нас за собою на барикади.
      Чому не задіяні специ – Гриценко, Кузьмук, Луценко і багато інших чесних, порядних українців, які раніше обіймали важливі посади і доказали свою вірність народу України? Чому до цих пір сіє розбрат російське телебачення? Чому слабо  діє СБУ? Чому не покарані винні в тому, що своєчасно не вивели наш флот із  западні? Чому не прийняті жорсткі закони про сепаратизм, та навіть старі не виконуються? ЧОМУ МИ, УКРАЇНЦІ, НАВІТЬ ПЕРЕД ЛИЦЕМ ЖОРСТОКОЇ, КРИВАВОЇ,ДИКОЇ, ЯК РАНІШЕ ОРДА, НАВАЛИ, НЕ ХОЧЕМО ОБ»ЄДНАТИСЯ, А В СВОЇХ ЛИСТАХ, НЕОБДУМАНИХ, ЗРАДНИЦЬКИХ, ПРОСИМО ДОПОМОГИ У СВОГО ВОРОГА? «ПУТІН, ДОПОМОЖИ!» В чому? Хто їх гвалтує? Скільки коштує такий підпис? Чи не думали вони, що ці листи будуть нам коштувати великої крові?
        Українці, схаменіться! Україна гине не від навали, а від розбрату. Згадайте про татаро-монгольське рабство, яке тривало 300 років, і нашу стару народну українську казку про віник і один-однісінький прутик…
СЛАВА УКРАЇНІ! ГАНЬБА ЗРАДНИКАМ!

Армія розсипалась,
Як хатка з  доміно.
Побігали, порипались,
Розбіглись, як в кіно.

Кораблики загарбнику
Продав наш адмірал.
А сам пішов до карлика
Закінчувати бал.

Підводний човен проситься:
- Візьміть, хоч на Дніпро,
Бо в Україну хочеться,
Загарбникам на зло!

На суші до них моляться 
Броня і сто ракет:
- На край ваш зло накотиться,
Служить йому не мед!

Але мовчать правителі,
Чи, може, хліб жують?
А там вже «побідителі»
За сльози наші п’ють…

Схиливсь до них від сорому
Наш православний Хрест:
- Та не віддав же ворогу
Солдат без бою  БРЕСТ!

Проляпали промовами
Ви славу козаків.
Нехай на ваші голови
Впаде народний гнів!

А ми, народ, повсюди
Давайте в мирі жити!
В гурті. як кажуть люди,
Легко і батька бити!
21.03.14р.

ID:  487304
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 21.03.2014 19:25:23
© дата внесення змiн: 21.03.2014 19:25:23
автор: Дмитро Юнак

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (600)
В тому числі авторами сайту (18) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Дмытро, ты остынь, на секундочку.
Вот смотри, есть на портале, здесь, некто, Виктор, по-моему, Ох. Так вот, он Лермонтова, и это чистая правда, позиционирует, как сторонника, говоря твоими словами, "русского империализма". Что ему возразить - а ничего, потому как - он прав, и имеет, на этом основании, "право", с ним, если можно так выразиться, "полемизировать". У него - иная позиция. У тебя - эклектика, тут ведь, либо трусы одеть, либо - крестик снять.

Не хочешь - заходить не буду, и даже не буду указывать на то, что воевали не мы с тобой, а, пусть хоть и родственники, но - другие люди, и - за иные смыслы, причём у всех. Демаркационная линия - непростая вещь, но важная, необходимая. Кроме того, лично я, считаю обе мировые - конкретной анло-американской провокацией, не нужной, ни Германии, ни России.
Другими словами, совершенствуйся - займись поиском образов более адекватных твоей позиции... Мазепа, там, и т.д. соответствуй, короче говоря.

С пожеланием творческих успехов, на ниве стихосложения)))
 
Дмитро Юнак відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Да, я не воевал. Но мое поколение верило, что те. кто воевал, герои, лелеяло их память.Мое поколение привыкло ездить по всем республикам без виз, и относится к народам СССР, как братьям. А с Россией мы переплелись семьями. Такие смешанные семьи можно встретить везде:на Сахалине, Урале, Московии, Курщине, Киевщине, Львовщине, Крыму,Казахстане, Белоруссии...Лично в меня среди россиян много друзей, как в России, так и в Украине, а в Москве живут две племяннички.Люблю Пушкина, Лермонтова, Симонова, Асадова.
А бандеровцев в моем вообще в роду никогда не было и я никогда с ними даже не встречался.И таких, как я - в Украине большинство.(Это - чтобы не говорил, что разговариваешь с бандерой, как назхывает нас ваше телевидение).
До сих пор я уважаю русский народ. я думаю, что нашего вам, простым россиянам, ничего не нужно: ни Крым, ни наши территории, тем более, что у вас самих земли хоть отбавляй - сколько пустующих сел!
Мы тоже у вас ничего не брали, всегда относились к вам, как к братьям и никто даже предположить не мог, что Путин будет угрожать танками и спецназом.Поэтому и своей армией сильно не занимались.
На вашей территории наших войсек нет. Что же делают ваши войска на нашей территории? Мы их не просили!Скажешь, попросил Янукович?Но мы его выгнали за то, что он разворовал наше государство и создал такую же бандитскую власть.Об этом даже говорит ваш батько Лукашенко.Воров и раньше выгоняли с общества, а за воровство преследовали.Почему же вы нам мешаете, грозите оружием, хотите опять посадить на наш трон того же вора?Ты думаешь, что ваши деды и отцы, которые побратались и лежат в братских могилах, оправдают ваши действия?
Представь себе, как бы смотрел ты на меня, если бы дула наших танков были нацелены на твою семью. Оставьте нас в покое, на своей земле мы сами разберемся. А россиян, которые вросли в нашу землю корнями, мы не обижаем. а даже наоборот, общаемся с ними, пьем по 5 грамм (на каждый зуб).И, тем более, никто их не упрекает за язык.Как видишь, большинство из нас сами умеем говорить и часто используем в быту русский язык.
Андрій Кротков (Москва), перевод - мой.
БАЛАДА ПРО РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКУ ДРУЖБУ
З чого ж розпочати? Боюся, боюсь
Розколу в союзі слов’янськім.
Не дарма казали : оцей наш союз
Великим скріпляється п’янством.

Росія бреде за етапом етап,
Вкраїна ще йде до розвилки.
І так неймовірний без «водки» кацап,
Як дивний хохол без горілки.

Із цим воювали діди і батьки,
Закуска теж спільною стала:
Капуста, картопля, гриби, огірки,
Шматочки домашнього сала.

В політиці – спори, розлад і розлом,
Деруться, стидять, докоряють.
Але ж подивись на кацапа з хохлом,
Коли вони мирно «киряють».

Поглянь, уже «всиділи» друге відро,
Та лиш починається п’янка.
«Скажи, ты меня уважаешь, Петро?»
«Шаную, шаную, Іванко!»

Все випили досуха, з’їли дотла.
В дружніх лещатах стиснуті лапи.
Кацап розповів анекдот про хохла,
Хохол розповів про кацапа…

Злегка пожурились, поважчали в слові,
І, голови зсунувши сиві,
Вже виють вовками на біс якій мові
К
 
НАШИ СОЛДАТЫ, какую бы солженицинскую пропаганду Вы не пытались положить в антитезис, имели понятный НАШИМ ЛЮДЯМ лозунг:"За Родину! За Сталина!". К бандеровской хунте, засевшей в Киеве, они не имет никакого отношения, как, соответственно, и они к ним.
ВАШИ СОЛДАТЫ, как вот здесь http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=487632
способны только на карательные, палаческие функции.
Не нужно ставить, пожалуйста, всё с ног на голову. Ищите, для агитпропа, образы близкие Вашей ментальности и истории.
 
Дмитро Юнак відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Мои солдаты - это мой отец, мой тесть,и миллионы других, которые прошли всю войну, биты-перебиты и вся грудь в орденах и медалях. Да, они шли в атаку и кричали: "За Родину! За Сталина!", потому что они этому верили,и готовы были за это отдать свою жизнь. Да и отдавали - 50 миллионов!
А во что веришь ты, Гений эпохи? В то, что ты гений? Трепло ты кукурузное, балаболка. Уходи с моей страницы. Мне противно с тобой вести разговор!
 
Аня Муравська, 21.03.2014 - 22:35
Геній Сумрачной Епохи,треба віддати належне автору - він саме на такий бедлам і звертає нашу увагу. Шукає відповіді сам і запрошує нас до цього.
 
Ганна, обратите внимание, одному пользователю пострелять охота, другой жалуется политической полиции, а на канале Коломойского оккупационный флаг разместили - эдина краина wink
 
Аня Муравська, 21.03.2014 - 21:33
Сумрачний Геній, товариш напевно хотів сказати, що не буде сильнішого народу коли обєднається від Бресту до Владивостока. Тоді ніякий фашизм не пройде, ні гітлерівський ні той що зараз, перевтілений під український націоналізм.
 
Какое отношение вы к Бресту имеете, ума не приложу. Неужели не хватает своих символов? umnik

Ладно там, просить ЦРУ о помощи, но это зачем?
Быть может просто с Хрест рифмуется здорово?
 
Дмитро Юнак відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Если Вы не забыли историю, которую изучали еще в школе, Брест - это первый город СССР, который принял удар фашистов. Именно в брестской крепости НАШИ СОЛДАТЫ первые в этой войне показали чудеса храбрости и держались до последнего - больше месяца. Когда в самый последний момент обороны был захвачен в бессознательном состоянии руководитель обороны майор Гаврилов, немецкий генерал, восхищенный мужеством защитников, приказал воздать почести герою. Он показал пограничника своим солдатам, отправляющимся на фронт и призвал их любить свою Родину так же,как этот русский офицер.
Когда-то я работал вместе с одним офицером, ст.лейтенантом Черным А.С., который был учасником этого сражения. Хотя я узнал о нем лишь побывав в Брестской крепости.Когда я случайно увидел на стенде в музее его фотографию и спросил гида, она с восхищением рассказала мне о мужестве и стойкости моего сослуживца, Акима Степановича.ВОТ ПОЭТОМУ Я И ПРИВЕЛ В КАЧЕСТВЕ ПРИМЕРА КРЕПОСТЬ, ГОРОД_ГЕРОЙ БРЕСТ, КАК СИМВОЛ МУЖЕСТВА, СТОЙКОСТИ И ЛЮБВИ К ОТЕЧЕСТВУ НАШИХ ЛЕГЕНДАРНЫХ СОЛДАТ ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ВОЙНЫ, Тогда они были братьями, независимо от национальности.Мой отец и тесть, вместе с другими солдатами разных национальностей насмерть стояли на Курской дуге. Там мой тесть получил тяжелое ранение и провел в госпитале под Москвой больше 4-х месяцев.Очень жаль, что нынешняя молодежь плохо знает историю и уже почти не испытывает действительно братских чувств к простым людям бывшего Советского Союза.А ведь наши отцы и деды тогда побратались кровью! Неужели нам перестала быть дорогой память о них?
 
Олекса Удайко, 21.03.2014 - 21:05
12 це зрадники, та можемо їх зрозуміти, коли центральна влада не дбає про них! Треба стояти до кінця, як стояла Небесна Сотня...
 
Martsin Slavo, 21.03.2014 - 20:19
Давайте в мирі жити!
give_rose
 
Лідо, 21.03.2014 - 19:48
Згодна. Мені теж соромно, що Крим здали без жодного пострілу frown
 
Микола Серпень, 21.03.2014 - 19:32
Пора, пора схаменутися! Пора єднатись і показати всім, що ми гордий і сильний народ. Нас, правда, довго треба виводити з себе, але потім побачите... 12
 
Дмитро Юнак відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
СПАСИБІ, ЛЮДИ, ЩО ВІДКЛИКНУЛИСЬ НА МОЇ ДУМКИ І ПРИЗИВИ ДО ЄДНАННЯ! Нікому з нас не потрібна війна, ніхто не хоче, щоб їх діти та онуки дихали її перегаром. АЛЕ ТІЛЬКИ РАЗОМ,ОБ"ЄДНАВШИСЬ ПОМІЖ СОБОЮ, А ТАКОЖ З РОСІЙСЬКИМ НАРОДОМ(ЯКИЙ ТЕЖ НЕ ХОЧЕ ВІЙНИ!), МИ ЗМОЖЕМО ВІДВЕРНУТИ ЇЇ СПОТВОРЕНУ КРИВАВОЮ,ЖОРСТОКОЮ ГРИМАСОЮ,МОРДУ! ЄДНАЙМОСЯ!!!
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: