Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Г. Орел: ЗАКІНЧЕННЯ ЕРИ ЗОЛОТОГО ТЕЛЬЦЯ. - ВІРШ

logo
Г. Орел: ЗАКІНЧЕННЯ ЕРИ ЗОЛОТОГО ТЕЛЬЦЯ. - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЗАКІНЧЕННЯ ЕРИ ЗОЛОТОГО ТЕЛЬЦЯ.

 
                                                               
           Посилаючись на численні джерела від календарів майя до сучасних наукових досліджень , провісники , вчені та духовидці сходяться на тому , що 2012 рік буде переломним у житті Землі і землян. При цьому на тлі переходу ( 1999 - 2012р.р. ) в зону ( епоху) Водолія і перетину небесного екватора віщувались сценарії від « кінця світу» або вимирання частини людства , яка народилася під певним знаком Зодіаку , до прискорення еволюційного розвитку в мінливих умовах життя на землі. Виходячи зі свого рівня знань і християнського світорозуміння , я в останні роки багато разів замислювався над питанням: у чому суть наступного циклу або періоду? Які завдання стоять перед людством ? Загальний напрямок ніби зрозумілий : відповідно до християнського вчення - духовне вдосконалення людини до рівня едемського , а потім - променистого людства. Але це завдання завжди стояло перед людьми після втрати Едему. Які конкретні завдання або особливості наступного періоду для людства - я не знаходив відповіді.
           10.12.2011 під час ранкової молитви думки якось повернулись до цього питання і я ПОЧУВ чітку відповідь : « ЗАКАТ ЭРЫ  ЗОЛОТОГО ТЕЛЬЦА ».
            Після молитви я знову взявся аналізувати події у світі , їх тенденцію і порівнювати з отриманою відповіддю . Виявилося , що я вже приходив , може інтуїтивно , до подібного висновку , тільки не в такому сконкретизованому вигляді. Ще виступи антиглобалістів викликали відчуття нового руху , далекого від вимог « хліба і видовищ» , не схожого на попередні бунти і революції.
            Мирні революції в Україні та Грузії , революції в арабському світі , рух в США
 « Захопимо уолл - стріт » , післявиборчі виступи в Росії , Україні і т. і. об'єднує прагнення до визнання та забезпечення права людини на життя людське , фактично на реалізацію Космічного Закону - ПРАВА ВІЛЬНОГО ВИБОРУ .
            Що ж заважає користуватися цим правом кожному з нас? Очевидно не рівень технічного розвитку та економіки , а рівень моралі і духовності всіх землян і кожного окремо . І тут на перший план виходить , на мій погляд , конкретна відповідь : поклоніння « Золотому тельцю » - багатству. Хоча цей термін з'явився у зв'язку з певними релігійними обрядами , його вживання давно має загальний характер і означає прагнення до багатства і невіруючих і віруючих усіх релігій.
            Поклоніння « Золотому тельцю » призвело до неймовірних « перекосів » у житті людства. Поруч з тими мільйонами людей, що вмирають від голоду і поневірянь, живуть володарі на « законних підставах» (і без них) незліченних багатств . На війни , боротьбу за володіння цими багатствами витрачається більше , ніж на мирні людські програми та допомогу нужденним. Протистояння забирає більше енергії , ніж залишається в результаті « перемог» і « поразок» . Ідеологія наживи , збагачення стала основою взаємовідносин країн і народів , пріоритетною у вихованні нових поколінь.
             Ми вийшли на рубіж , після якого можливе або самознищення , або кардинальна зміна існуючого устрою світу для прискорення еволюції людства і планети Земля.
           Крім того , на мій погляд , у світі настає не тільки економічна криза , але й політична , культурна , духовна - криза земної цивілізації .
Нема, або я не знаю , глобальних ідей , теорій , проектів щодо подальшого шляху еволюції землян. А в умовах глобалізації та інформаційного « всеобучу » це веде до ще більшого поглиблення кризи. Все таємне стає явним і неминуче призведе до нових потрясінь .
             Деколонізація - визвольні війни на всіх континентах , революції всіх часів і останні події в арабському світі були, є результатом рівня інформованості людей. Зараз назрівають події всередині країн через несправедливість розподілу результатів праці ,   «розбазарювання » енергії мільйонів на сумнівні цілі ( накопичення, озброєння , зростання і подорожчання непродуктивних структур , пошук « братів по розуму » в космосі , підкорення всього навколо ... )
            Очевидно , прийшов час переоцінки цінностей . В минулому завжди були люди , що ставили духовні цінності вище матеріальних , і, схоже , їх кількість зростає. Необхідне чітке визначення загальнолюдських цілей , щоб процес переоцінки прискорився , став домінуючим і незворотним.
           Не претендуючи на єдино правильну думку , спробую , виходячи з отриманої відповіді , викласти своє бачення майбутніх завдань і напрямів дій людини і людства.
          1.ПІЗНАННЯ СЕБЕ, ЯК ФІЗИЧНОЇ ТА ДУХОВНОЇ ЧАСТИНИ СВІТОБУДОВИ, СВОГО МІСЦЯ І ПРИЗНАЧЕННЯ, ВИВЧЕННЯ ЗАКОНІВ ЖИТТЯ МІКРО- ТА МАКРОСВІУ ДО НЕБА НЕБЕС.
         2.ВІДМОВА ВІД КУЛЬТУ "ЗОЛОТОГО ТЕЛЬЦЯ". ЗАМІНА ЗЕМНИХ ЗАКОНІВ НА ТАКІ, ЯКІ ПОВИННІ СЛУГУВАТИ ВСІМ, А НЕ ТІЛЬКИ ТИМ, ХТО ЇХ СКЛАДАЄ .
         3. ПРИПИНЕННЯ "ПІДКОРЕННЯ" КОСМОСУ, МІКРОКОСМОСУ, ПРИРОДИ, МОРСЬКИХ ТА ЗЕМНИХ ГЛИБИН; І ТОДІ НАС ДОПУСТЯТЬ ДО ВСЬОГО І ВСЮДИ, ДО ЧОГО МИ БУДЕМО ДУХОВНО ГОТОВІ. ПЕРЕХІД НА БОГОМ ДАНІ ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇї.
                                            20.12.2011 . 			
         Ця стаття пролежала в столі два роки. Я не поспішав публікувати її , чекаючи підтвердження своїм спостереженням і висновкам . Ось загальні закономірності подій за спостережуваний період:
          - Різкі перепади сонячної активності ;
          - Активізація вулканів , землетрусів ;
          - Зростання кількості кліматичних катаклізмів ;
          - Транспортні катастрофи , саморуйнування будівель , пожежі і вибухи з людськими жертвами :
.        - Збільшення агресивності , наприклад : вбивства людей без видимої причини ;
         - Зростання числа країн з внутрішніми соціальними конфліктами .
          Навіть простий перегляд переліку призводить до думки про рух природи і людства в бік погіршення умов життя на Землі. Одночасно в суспільстві все частіше звучать питання про подальші шляхи його розвитку .
         На мій погляд , я отримав підтвердження своїм спостереженням і висновкам і тому публікую статтю.
        11.12.2013 . Григорій Орел. м. Обухів , УКРАЇНА . Переклад 3.03.14.
           Операторам Клубу - прохання не прибирати статтю. Сподіваюся , що вона не зашкодить репутації Клубу. Питання : чи можливо через деякий час повторно надрукувати?           
            Р.С. якщо хтось із зацікавлених читачів ДОБРЕ володіє англійською або іншими популярними мовами , прошу виконати переклад і помістити на сторінку . Гонорарів , на жаль , тут немає - на громадських засадах. 

ID:  483438
Рубрика: Проза
дата надходження: 04.03.2014 14:54:40
© дата внесення змiн: 04.03.2014 15:44:13
автор: Г. Орел

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (710)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Левчишин Віктор, 21.03.2014 - 19:14
Прочитав. Дякую. В моїй бібліотеці є декілька книжок, в яких щось подібне звучить. Це - Ваше бачення. А у мене інше - це не моє бачення, а тільки матеріал Контакту. Перегуки з Вами вельми далекі і довільні. Але.... Нехай буде багато чогось подібного! friends
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: