Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Бойчук Роман: ЗА ТРИ ХВИЛИНИ… - ВІРШ

logo
Бойчук Роман: ЗА ТРИ ХВИЛИНИ… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 4
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЗА ТРИ ХВИЛИНИ…

Прикріплений файл: Друга Ріка - За три хвилини (audiopoisk.com).mp3



                         СИНОПСИС 
       до кіносценарію короткометражного фільму 
                      «ЗА ТРИ ХВИЛИНИ…»

     Неймовірно, але це правда! Іноді достатньо трьох побачень, щоб зрозуміти, що це саме та людина, з якою ти готовий провести решту свого життя. Кожне з побачень для героя, наче одна хвилина, третя з яких стає вирішальною для нього і в корінь міняє його життя. 
     Там, у самому серці міського парку – є альтанка, з-під якої б’є джерело. Саме там він їй і освідчився. «…Шість років... А здається, як вчора...». 
     Це історія про справжнє кохання, до джерела якого герої повертаються ностальгійними спогадами, несучи крізь роки, тримаючись за руки – свою лебедину вірність.


Кіносценарій до короткометражного фільму 
«ЗА ТРИ ХВИЛИНИ…»
                                                                                                                                     ЖАНР: (байопік (біографічний))
ГОЛОВНІ РОЛІ:

ОЛЯ – років близько тридцяти.
РОМАН – років близько тридцяти.

ДРУГОРЯДНІ РОЛІ:

ДІТИ: СИНОЧОК – років п»яти і ДОНЕЧКА – трьох років.
ЖІНКА – продавець троянд у міському парку, років п»ятдесяти.


     Місто Івано-Франківськ. Середина липня. Полудень. Площа центрального міського фонтану. Він працює на повну свою потужність. Шум води чутно дуже виразно в перемішку із музикою, що доноситься із колонок, вмонтованих в нього. Довкола безліч перехожих, котрі ідуть кожен у своїх справах. З-поміж тих перехожих виразно виділяється молода сім’я, яка повільно прямує у бік самого фонтану: тато – Роман і мама – Оля (їм років близько по тридцять) та двійко енергійних діток – п»ятирічний хлопчик та дівчинка – трьох рокчків.  

     Фонтан великий, розлогий, з можливістю зайти в середену під нього, і навіть присісти там. Дітки сміються, навздогін біжать до води – миють там рученята і знову біжать по зовнішньому колу фонтану. Братик втікає від своєї сестрички і час від часу озирається на неї. Дівчинка голосно сміється і з усіх сил біжить за ним.

     Молоді батьки тримаються за руки. На їх обличчях сяють посмішки. Вони слідкують за радісними дітлахами і повільно спускаються у внутрішнє коло фонтану, де ховаються за ширмою падаючої води і, не відпускаючи одне одного руки, сідають на край круглої лавочки, котра також слугує фундаментальною основою фонтанної конструкції.

     Оля злегка відкидає голову назад і замріяно із легким усміхом заплющує очі:

ОЛЯ.
     Пригадуєш, як ми з тобою тут, на цьому самому місці...? Шість років... А здається, як учара...

     Із колонок фонтану лунає пісня  гурту «Друга Ріка» - «За три хвилини...»

     Роман бачить, як їх дітки бавляться камінчиками під великим розлогим деревом поряд з фонтаном. На словах дружини переводить свій погляд на її замріяний вираз обличчя. Він посміхається їй у відповідь і підводить свою другу руку до її руки, ніжно стискаючи вже обома руками її руку на своєму коліні. 

РОМАН.
     Так! Тоді теж лунала ця пісня і я вперше взяв тебе за руку, як от зараз.

     Раптом все вище описане у швидкому темпі перемотується назад і на долю секунди зупиняється на абсолютно чорному кадрі. Із суцільної темряви проглядається сцена з минулого: Роман і Оля на тому ж місці, приблизно о цій же порі, під ті самі «За три хвилини...», сидять, тримаючись за руки. Вони молодші на шість років, сором’язливі... Шум фонтану та гучна музика не дозволяють чути їхньої розмови, але очевидно, що вони спілкуються про щось приємне. Це видно по виразах їх обличь. Вони випромінюють щастя, притаманне виключно стану закоханості!
     Пісня продовжує лунати. Роман і Оля кивають одне одному головами, що говорить про спільно прийняте якесь рішення. Вони підводяться і їх силуети стають розмитими за ширмою падаючої водяної завіси фонтану. 

     Цей розмитий водою кадр отримує своє продовження уже ідучих Олі та Романа вздовж паркової алеї. Пісня стає все тихшою і от її звучання вже ледь-ледь чутне, коли їхню увагу привертає жіночка років п»ятдесяти, яка продає на узбіччі квіти. Там тільки троянди. Усі червоні у двох відрах. В одному більші, а в іншому менші. Вона стоїть спиною до озера.

ЖІНКА.
     Юначе, зробіть своїй коханій приємний подарунок?!

     Роман хвацько, не замислюючись навідь, відпускає Оліну руку, і, дістаючи гаманця із задньої кишені своїх джинсів, робить зустрічний крок до жінки, паралельно розглядаючи троянди у відрах.
     Поки Роман виймає із гаманця купюри, розраховується за впевнено обрану троянду, замислений і сповнений щастям погляд дівчини із приємністю зупиняється на парі лебедів, котрі плано, в унісон, пливуть плесом спокійного озера. Її вуста приємно посміхаються і очі на якусь мить заплющуються від задоволення чи то від ніжного подуву літнього вітру в обличчя.

РОМАН.
     Мене так довго не було, що ти заснула? – Жартує Роман своїм зверненням у її затишну темряву її зімкнутих повік. Вона розплющує очі і він просто перед нею з простягнутою рукою, в якій троянда.

РОМАН.
     Це тобі.

ОЛЯ.
     Дякую. Не варто було. Спекотно, вона швитко зів»яне. – Каже і ховає своє обличчя в пелюстках подарованої квітки.

ОЛЯ.
     Мммм, як гарно пахне. – Вона кидає на Романа, з-під опущених у середину троянди повік, свій лагідний, уміхнений і злегка засоромлений погляд.
     Роман обіймає Олю за талію і вони продовжують свій рух у первинному напрямку. Закохані виходять із кадру, натомість стає виразним другий план, на якому троянди і жінка, яка їх продає. Вона проводжає їх своїм ніжним, замисленим та усміхненим поглядом. А за її спиною виразніє озеро і пара білих лебедів, що продовжують свою плавну хідь по воді.

     Роман і Оля прямують у глиб міського парку.

РОМАН.
     У мене таке враження, що я знаю тебе все своє життя!
ОЛЯ.
     А ти знаєш? У мене теж…Дивно, правда ж?... Ми ж ледь знайомі!..
РОМАН.
     Сьогодні наше третє побачення. І кожне із них для мене, наче одна хвилина…
ОЛЯ.
     Поглянь - он альтанка! Там дуже гарно! Ходімо?! Під нею тече джерело. Там можна освіжитися і моя трояндочка поп»є водички.

     Вони наближаються до альтанки, що ніби визирає їх з низини. Вниз до неї ведуть східці. Роман, підтримуючи Олю за руку спускається сходами. І ось вони вже на площадці альтанки. Оля жваво спускається іще одними східцями, які ведуть до джерела, що струменіє просто з-підніжжя самої альтанки. Спершу п»є сама – зачерпуючи воду однією долонею, а потім кладе троянду так, що її стебло – до половини у воді.

ОЛЯ.
     Головне не забути! – Сміючись говорить і підводиться.

     Роман одразу ж схиляєтьсяється за нею слідом, і собі смакує пригорщами воду. Нахиляється раз, другий, як із його сорочки зіслизають, завішені від сонця окуляри, і падають у воду поряд із трояндою.

ОЛЯ.
     Ой! – І вони обоє заходяться легким сміхом.

РОМАН.
     А вода смачна! – Говорить це і підіймає окуляри. Він не ставить їх на попереднє місце. Вони мокрі. З них, як і з його рук, скрапує вода. Роман просто тримає їх у одній руці, а другу руку подає Олі і вони східцями піднімаються знову на площадку альтанки.

     Троянда одинока залишається у воді. Роман ставить свої окуляри на лавку і розвертається обличчям, погляд в погляд до коханої. Він впевнено обхватує її стан уже вільними руками і вдивляється в її прекрасні очі.

РОМАН.
     У тебе дивовижний погляд. Дуже гарні очі. Ти мені дуже подобаєшся.

     Оля розчиняє свій ніжний погляд у його сповнених коханням очах і кладе свої руки йому на плечі, злегка торкаючись пальцями його шиї.

ОЛЯ.
     Ти мені теж. – Відповідає напівпошипки. Їхні вуста стають все ближчими і за мить зливаються в палкому поцілунку…

РОМАН.
     А занєш?.. Я вже дочекатися не можу знайомства із твоїми рідними.

ОЛЯ.
     Навіщо? – Здивовано і дещо спантеличено відповідає і з цікавістю зазирає йому у вічі.

РОМАН.
     Щоб просити їх твоєї руки. Ти вийдеш за мене? – Впевнено відповідає із очікуванням почути у відповіть – «так». Але не чує… Оля із широко розплющеними очима схиляє свою голову йому на груди. Гучно лунає пісня «За три хвилини…» словами « …Це все, що маю я (тричі)… Тебе тримаю, маю я…». 

    Спалах світла, який сіріє, мов туман, крізь який проглядається і стає все виразнішою та ж альтанка, тільки порожня – без Олі та Романа чи будь-кого іншого. На лавці, – вочевидь забуті Романом, окуляри, а у воді, таки забута Олею, троянда.

     Темрява, яка так само, як попередній спалах: з точністю лиш навпаки – поступово наповнюється світлом, що дає змогу розгледіти тих самих Олю і Романа (які на початку історії). Вони розвернуті спиною, тримаючись за руки ідуть в сторону тієї самої альтанки, що дополовини видніється з низини. На зустріч їм біжать їхні дітки. У хлопчика щось у руках. Він підбігає до татка.

СИНОЧОК.
     Тату, подивись, що я знайшов на лавці?! – Простягає у ручці окуляри від сонця. Вони інші – не ті, що він забув шість років тому.

     Донечка підбігає до мами.

ДОНЕЧКА.
     А я знайшла квіточку! – Простягає мамі злегка зів»ялу червону (схожу на ту…) троянду. Батьки приймають з рученят своїх дітей знахідки. Голови Олі та Романа повертаються поглядом в погляд у профіль. Вони посміхаються один до одного. Вони щасливі. 
 
     Знову фрагмент пісні – «За три хвилини…»
    
     На плесі озера міського парку плаває дві пари білих лебедів, у одної з яких двійко маленьких лебедят.

КІНЕЦЬ.
 
     
          
    




ID:  471249
Рубрика: Проза
дата надходження: 09.01.2014 10:52:24
© дата внесення змiн: 26.10.2016 09:09:33
автор: Бойчук Роман

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (891)
В тому числі авторами сайту (11) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Чудова історія кохання, щастя Вам! flo12 to_keep_order
 
Бойчук Роман відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Володю! Тішуся твоїм візитам! Навзаєм щасті і тобі у всьому! friends
 
Наталя Данилюк, 09.01.2014 - 19:45
smile Як класно! 12 Все повторилося, як по колу, тільки вже з новими персонажами - двійком діточок і лебедят на озері... Прекрасна зворушлива історія! 16 19 22 flo11
 
Бойчук Роман відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Наталю! Так кінцівка додумана, а все решта - правдива історія, ну майже)) give_rose
 
Молодець, що опановуєш нові жанри! Удачі тобі! smile
 
Бойчук Роман відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Лілю! give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: