Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Оксана Сова: Einige bin ich. Розділ 17 - ВІРШ

logo
Оксана Сова: Einige bin ich. Розділ 17 - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Einige bin ich. Розділ 17

З тією ж швидкістю, що я втікала від Брона, я бігла назад у замок. Відкриваю двері, а там.. Величезний білий вестибюль, повен людей в білому одязі. І всі кудись поспішають, метушаться, швидко та пошепки перемовляються. Здається, чи не в кожного є по кілька великих папок. З вестибюлю в невідомі мені приміщення веде надцять дверей, а люду, здавалось, надцять тисяч, і всі рвуться, рвуться, рвуться пройти якнайшвидше у потрібні їм двері. І тут мені згадалась геніальна фраза однієї моєї коліжанки: «На тротуарах потрібні світлофори!». Це той варіант, коли світлофори в приміщенні дійсно були б доречними. Хто вони? Чому метушаться? Що шукають? Для чого ті папки і чому їх так багато у кожного? Як ці люди у вестибюлі ганяються за дверима, так і наші думки ганяються в голові, невідомо що шукаючи. Ці думки топчуться в нашій свідомості, шумлять, кричать, перешіптуються,  мовчать, повільно крокуючи до дверей – виходу –, або ж гасають, як прибацані,з одного кутка в інший. Я у своїй голові? Значить, ці люди – думки, кількість дверей – це кількість питань і проблем, які потрібно вирішити, кількість цих людей – варіанти вирішень, а папки у руках – то аргументи на захист кожної теорії виплутування з проблеми? Добре… Якщо я у своїй голові, то де мені знайти Ольгу? Що мені робити?.. Раптом почувся голос.. Такий приємний і такий знайомий… Це був голос мами. Вперше за такий довгий період перебування невідомо де я почула голос живої людини. От тільки… Не виходить розібрати жодне слово. Жоднісіньке! Яка прикрість, яка журбинка! Захотілося побачити її, мою маму. Захотілось сказати, що зі мною все добре і що я жива та неушкоджена. Стільки всього водночас захотілось!  Але мені треба Ольга! 
– Ти шукала мене? – несподівано переді мною виникла білосніжна постать дівчини-янгола. Вона була незмінно чарівною і лиш блискотіла по мені своїми блакитними очима. 
– Шукала, – відповіла я, – у мене безліч запитань! Ти можеш допомогти мені розібратись що до чого? Радість від появи Ольги мене настільки заполонила, що я буквально ходила туди-сюди під час розмови з нею. Ніяк не виходило втихомиритись. Це ж треба, я тільки подумала, а вона тут же одразу появилась! Наче спостерігала постійно за мною! Вона за мною стежить???
– Ти стежиш за мною, Ольго? Навіщо я тобі? Де Брон, якщо він мій янгол? Точніше, я його недавно бачила.. Всього подертого, а його шкіра на обличчі… Це було страшно, чесне слово! І ще.. Він МЕНЕ у всьому звинуватив! Уявляєш, мене! А я ніколи нічого такого не робила, а тим паче майже на тому світі! Ну який мені прикол робити боляче тому, хто все життя мене оберігав і лиш один раз не пригледів, і то так, що я зараз поміж Пеклом та Раєм. І що то за озеро з чудо-садом? І чому зовні це приміщення спершу нагадує сарай, а коли приближаєшся до нього, то замок? Що це за замок? І що то за дивні символи на башточках сараю?.. 
Я говорила все, що спадало на думку, а Ольга, хоч і видно було, що хоче щось почати відповідати, проте нічого не казала, бо бачила, що я ще не завершила. І раптом перебила: 
– Мо’, ти б уже послухала мої відповіді? Чи тобі не хочеться уже? За порядком запитаннячка,  а то я мов на допиті! «Так і є, дорогенька!», – подумала я, але сказала: – Так-так, я уважно слухаю!   
–  Отож, – повільно розпочала Ольга, – Брон… Ми розшукуємо його. Хтось відчинив двері, які доступні тільки янголам. Зробити це могла тільки невпокоєна душа. Нечисть з Пекла могла проникнути тільки так. Двері були відчинені, а на кого ж думати, як не на тебе? Ти відчинила двері? Зізнайся, і покарання не буде настільки жорстоким! Ти була в пеклі? Знаєш, як там? Говори! 
Ольга раптом стала зовсім іншою: її очі налились кров’ю, розширились ніздрі,  змінилась поза (тепер – руки в боки). Стало страшно. Я ж нічого не робила, а тепер мене в чомусь підозрює не тільки Брон, але й Ольга, від якої я чекала підтримки. Вона з ненавистю подивилась на мене і… Під ногами з’явилась квадратна яма, і я почала падати.. Здавалось, пройшла ціла вічність, а жодного натяку на поверхню не було. Я не бачила нічого – тут панувала суцільна темрява. Досі ніхто не дав мені відповіді на ті запитання, що мене непокоїли. Я почувалась як Ґреґор з оповідання Кафки, який раптом став комахою і не міг зрозуміти, що сталось і чому. Нарешті під ногами з’явились невеликі згустки світла. Світло ставало все яскравішим і яскравішим, аж поки я не впала. Здавалось, впала на бетон – так боляче було. Певно, у мене купа синяків, розбиті коліна, а може, і перелом. Де я? Відкрила очі, а наді мною стоять двоє кремезних дядьки. Вигляд як у типових охоронців. Я піднялась і почала роздивлятись їх. Вони мовчали. Отож зростом вони були, щоби не збрехати, під два метри, коротка стрижка, біла форма, а до неї прикріплений бейдж. Великими прописними літерами на бейджах написано: «ОХОРОНЕЦЬ». Мої розглядання перервала репліка одного з них: –                        Ангел-охоронець воріт псевдосвідомості, Пекла та Раю Остап! Зараз не до розмов. До Ісуса Боговича! Там все дізнаєшся! Мовчи і нічого не запитуй! 
–                       Але ж..
 –                       Ніяких але ж! – додав інший ангел, який навіть не представився. 
Тьху, культуру таку! Мене як мінімум роздратувало таке хамське ставлення охоронців. Досі нічого не зрозуміло. Чому всі на мене зляться, коли я ні в чому не винна? Невже дійсно отака погана, що Пекло за мною плаче? Невже так погано виховували мене? Невже нічого доброго в житті не робила, що всі такий гамір підняли, неначе я для них обуза? Охоронці тримали мене попід руки ітягнули кілометровими коридорами до кабінету Ісуса Боговича. Може, хоч Він пояснить, як ніхто інший не спроможен?

ID:  453896
Рубрика: Проза
дата надходження: 11.10.2013 15:37:26
© дата внесення змiн: 13.10.2013 10:59:00
автор: Оксана Сова

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (377)
В тому числі авторами сайту (1) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: