Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Юлія Мрійна: "Твоє кохання живе у мені" - ВІРШ

logo
Юлія Мрійна: "Твоє кохання живе у мені" - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

"Твоє кохання живе у мені"

Юлія Мрійна ::
Життя змінюється щомиті. Сьогодні ми щасливі та безтурботні, а завтра нещасливі та самотні. І ми запитуємо себе… Ми страждаємо… Намагаємося знайти відповідь на  запитання, які щодня тривожать нас.
  Андрій з Іриною прожили у парі 12 років. Жили окремо від батьків у невеличкому будиночку за містом. Ірина працювала у дитячому садочку вихователем, а Андрій їздив на заробітки. Здавалося, всього вистачало, та  
жінку хвилювало те, що разом стільки років живуть, а дітей не мають. Любила вона дітей, жила дитячим сміхом. Витирала слізки з очей, цілувала і пригортала,  як своїх, рідних, до себе. Щеміло в ту мить її серце, ох, як щеміло, коли почула від лікарів, що не в змозі мати дітей. Але не припиняла вірити у диво, що колись пригортатиме до себе й своїх, а не чужих, діточок
  Об’їздили вони з Андрієм багато монастирів. Один з монахів ще тоді їй сказав, що кожна людина за свої гріхи несе покарання. Потрібна молитва і терпіння. Відтоді Ірина принишкла і зовсім подалася з виду. Згадала про однин гріх дванадцятирічної давнини і запевняла себе, що саме за це несе перед Господом покарання. З тієї пори її почали тривожити погані сни.  Часто снилася та світловолоса вагітна жінка, яка з’явилася у їхньому з Андрієм житті, мов примара.  
    Ірина бачила, як руйнувалися на очах їхні стосунки з чоловіком. 12 років без дітей зробили тріщину у сімейному житті цих двох молодих людей, які, здавалося, нещодавно познайомилися. Ще зовсім юними  покохали один одного. Ірина  сподобалася Андрію своїм  надзвичайно довгим русявим волоссям і зеленими, мов морська безодня, очима. Її очі причаровували його, бентежили серце, що голосно билося у грудях. Багато ніжних слів зринало із його  вуст, та вірила Ірина  тим словам і не гадала, що колись вони змінять своє значення. 
 Одружилися вони коли дівчині виповнилося  вісімнадцять. Не знала ще вона, що сімейне життя - це не солодкі вечори побачень, а початок  домашніх клопотів. Напередодні весілля щаслива наречена, приміряючи весільну сукню, почула на ганку незнайомий жіночий голос, що насторожив її ще одразу. Ірина визирнула з-за дверей, коли на порозі стояла  із заплаканими очима вагітна жінка. Іра відчула, як ті очі пильно оглядали  її зверху донизу. А потім, поглянули у її очі так глибоко з печаллю, що дівчина сама відчула той біль, з яким у голосі заговорила білявка.  Передчуття не підвели. Незнайомка  благала Ірину не виходити заміж за Андрія. Запевняла, що виношує під серцем його дитину. Ірина  не вірила своїм вухам, стояла мов у тумані, не відводячи погляду із  опуклого живота, який мав вигляд на місяців сім чи навіть вісім.
- Як це могло статися? – не розуміла вона. Невже  Андрій зрадив їй з цією жінкою?       Сльози хлинули з очей. Не контролюючи себе, дівчина прокричати їй в обличчя:
- Йди геть! Чуєш! Геть! Я не вірю тобі!   Це не його дитина. Ти брешеш! Чуєш, ти брешеш!
    Незнайомка відійшла за кілька метрів від будинку, озирнулася і промовила: 
- Не будеш ти з ним щаслива. Я все одно зроблю так, що він  вернеться до мене, скільки б сил мені  не довелося б до цього прикласти.  Це його малюк, але він мені не вірить теж. Та я чекатиму його і завжди прийму, якщо колись він надумає повернутися  до мене. А ти, запам’ятай, що на чужому нещасті, щастя не побудуєш!І подалася геть з двору.
 Ірина,  не розповівши Андрію про візит Ганни, таки  виходить за нього заміж, правда  зі смутком на душі, який ще довго їй отруював  життя.
   Дванадцять років - час не маленький, але й невеликий,  щоб забути, а згодом осмислити помилку, яку вчинила, виходячи заміж за чоловіка в якого ось-ось мала народитися дитина. 
    Не правильно вчинила вона тоді, треба було не виходити за нього. Можливо, Господь, не покарав би її безпліддям, і та дитина росла б і виховувалася з батьком. Якби хотілося їй повернути той день. Усе могло б бути по-іншому. 
   Та пригадала Ірина один лист,  адресований чоловікові від Ганни, про те, що в неї народилася дівчинка. Жінка  вивернула пожовклі конверти на підлогу, які тривалий час зберігала як пам'ять,  розгортаючи їх руками знайшла той, який шукала. Адреса знову ж насторожила її. І чому вона  не звернула увагу ще тоді, що Ганна з їхнього міста.
   Ірина стала  помічати, як часто  став затримуватися в місті у справах її Андрій. Став холодним і байдужим останнім часом до неї. І щось таки вона почала розуміти. Поглянула на своє відображення у дзеркалі: бліде обличчя, запалі очі, жирне зібране у пучок волосся…
- І на що я перетворилася! – прошепотіла вона. – Дітей нема, чоловік у постійних відрядженнях. Я одна, як та вовчиця!
І справді, Ірина залишилася одна. Андрій покинув  її на одинці зі своїми щоденними депресіями. А згодом пішов геть до тієї, що приходила на передодні весілля, глибоко вдивляючись з печаллю в Іринині очі.
І тепер, через 12 років, вона стала такою ж, як та покинута жінка, яка на порозі її дому  благала не виходити заміж за Андрія. 
   Доля внесла свої корективи у життя цих людей. Не зумівши змиритися з таким поворотом подій, Ірина прийняла за багато снодійного. Часте безсоння давало про себе знати. У кімнаті Андрій, який нагодився за документами,  знайшов багато препаратів заспокійливого, а поміж пігулок - використаний тест на вагітність. Він  ридав, трясучи  її за плечі:
- Іро! Вставай! Іро, ти чуєш мене!Ну ж бо, прокидайся!Прошу! Прочитав невідправлене  Іриною повідомлення у телефоні,  адресоване йому:
«Мій рідненький! Я нікого так не кохала, як тебе. Без тебе мені важко, але я змирилася. У мене скоро буде задля кого жити. Часточка твого кохання тепер живе у мені…
    Прочитані рядки розривали  Андрієву душу навпіл. Він не міг пробачити собі того, що накоїв. Життя для нього стало суцільним випробуванням. Згодом виявилося, у Ганниної доньки – інший батько.
Він ледве не збожеволів від горя, від нездійсненності його таких безмежних мрій, мати власних дітей…
Прочитуючи те послання, Андрій шепотів,мов божевільний,  раз за разом  дивлячись у небо: «Пробач! Ірино, пробач мені!»
  Зрозумівши, що тепер для нього немає місця в цьому пустому без Ірини світі, Андрій вирішив податися до одного із чоловічих монастирів. Одне єдине , що лишилося жити в його наболілому  серці – це пам'ять про дружину, та тих дванадцять років, що пролетіли, як одна мить.
                                                                                ______________
                                                                                    Юлія Мрійна

ID:  371201
Рубрика: Поезія, Лірика кохання
дата надходження: 16.10.2012 12:29:07
© дата внесення змiн: 16.10.2012 12:29:07
автор: Юлія Мрійна

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Анонімний
Прочитаний усіма відвідувачами (1067)
В тому числі авторами сайту (29) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Анонімний, 02.07.2016 - 15:03
Рядки аж до сліз доводять.
 
Gelli, 13.11.2012 - 16:27
нагадало дещо cry cry cry
 
Андрєєв, 17.10.2012 - 17:37
12 12 12
 
12 Чудово, Юліє. Гарно 43 16 give_rose
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: