Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Тетяна Луківська: Новорічна казка - ВІРШ

logo
Тетяна Луківська: Новорічна казка - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Новорічна казка

Зі святом вас  новорічним і чудесним! Хай здійснюються найдивовижніші  ваші бажання! З Новим роком, наші шановні читачі! Дивна небувала історія від Тетяни Луківської.


Новорічна казка

  Ялинка вже понад тиждень  висвічувала новорічним сяйвом. Яскраві  і різнокольорові вогники  своїм дивним  світлом малювали новорічну казку. В повітрі тихо пролітали синьоокі сніжинки, додаючи до вечора ще більшої дивовижності. Наступає Новий 2012 рік.  Всі передноворічні вечори були, по-справжньому, чарівними і непередбачуваними. 
    Млада любила такі прогулянки. Зазираючи у небесну височінь, висвітлену ялинковими вогнями, вона мріяла про казку. Наснагу, радість на всі дні наступного року вона черпала саме тут,  в переддень свята. Так було раніше. А сьогодні дівчина сумувала. Вперше за багато років вона зустрічатиме  Новоріччя сама. Горда, незалежна, гонорова дівчина не признається подругам, що її безмежне кохання розсипалося,  неначе і не було три щасливих років. Їй не хотілося згадувати ні незвичайного знайомства з Юліаном, ні  їхнього безмірного кохання, нічого. Все завершилося так банально, як і  у всіх, здавалося б, щасливих коханців. Зрадою! Маленькою, тихою, нікчемною. Від якої перевернулося все навколо і стало невпізнанно непривабливим. Хіба таке розкажеш подругам, які заздрили їхньому, тоді так здавалося, великому і безкрайньому почуттю. 
  Хотілося святковості для зустрічі Нового року і Млада вмостилася у галасливий натовп поруч з ялинкою. Вона розглядала ялинкові прикраси, дивуючись розкішшю лісової красуні. Колись  теж вірила у новорічні чудеса, в доброго Діда Мороза, з радістю чекала здійснення  своїх бажань, які заздалегідь чітко виписувала в листі до казкаря. І бажання здійснювалися. Тепер вона знає кому завдячувати за те. А тоді давно на посміх однокласників – семикласників вона останній раз щиро розповіла про новий подарунок Діда Мороза і щиро лила сльози,  захищаючи чарівника від  образ. Надалі вже не розповідала, що подарунки все ж приходять з далекого синьогір'я. Просто любила це свято і порушувати його не дозволяла нікому. Завжди бережно ставилася до новорічних подарунків, їй здавалося, що вони справді чарівні. І зараз вірить, що чудеса бувають. Їх тільки потрібно заслужити. Вона не змогла. Юліан перемайнув до найкращої подруги. Саме їй найбільше довіряла і сповідала про свої почуття. Розчарування і апатія обхопила Младу. З того найважчого дня вона залишилася наодинці з собою.
   Роздумувати заважав якийсь галас. Весело сміялися  дівчата. Озирнулася, чому ж?  Їх розважав, переодягнений в  костюм Діда Мороза, високий чоловік. Це нецікаво. Вона не вірила в таку гру. Млада відвернула погляд на казкову ялинку.
-	Чому ж не вірите? - З-за плеча хтось тихо перепитав. - Я справжній. Я Дід Мороз.
Навіть посміхнутися не хотілося дівчині таким невдалим був жарт псевдо Діда. Відвела погляд.
-	 Ось візьми, дівчино. - Дід Мороз простягнув гілку  червоної троянди. Сьогодні в мене тільки червоні. Жаль, що не твої улюблені рожеві.  Млада здивовано глянула на чолов'ягу. Про що він говорить. Так вона любить рожеві квіти, але це не означає, що він чарівник. Можна просто вгадати. 
-	Отак, квіти серед холоду та ще й не мій колір. Ні, не догодили. Ви ось дівчатам
віддайте. Вони й повірять, що Ви справжній. А я не вірю,  - відхилила руку Млада. 
-	Жаль, але саме Ваше бажання виконую: квітка посеред зими в  Ваших руках. Хіба не про це Ви щойно думали, чаруючись ялинкою. 
-	Ні, не про це, Діду Морозе. Та й голосу б Вам трішки гіднішого. Занадто писклявий . Дідусь вийшов, - вже й собі посміхнулася Млада.
-	А я його син, - розсміявся Дід Мороз. - А троянду візьміть, - вже серйозніше проказав Веселий Дідусь, втиснувши в долоню квітку. -  Справжня рожева  у Вас буде  в новорічну ніч від майбутнього коханого, - проказав, вмить зникаючи. «Діла!», - прошептала Млада ошелешено. Чи не в казці вона сьогодні, адже чудеса вже розпочалися. Відійшла від ялинки, притискаючи гілочку до грудей. Змерзне ж. Нічний холод все посилювався. Йшла вечірнім містом, роздумувала. Стоп! А я ж справді сьогодні думала про троянди, коли зустріла дівчину, яка несла їх у великому букеті. Так, тоді і виникла «мисля», що мені хіба  б одну і від коханого. Таки вгадав дідуган про мої думки. Чи ж чудеса, чи «розводить» мене хто?. Ну,  справді смішно з самої себе. Замерзла рука, що несла квітку. Тільки що це? Де ж троянда? Млада тулила до грудей просту галузку. Суха гілочка, яких повно під ногами біля придорожніх дерев. То це ілюзіоніст мене дурив, а я в чудеса повірила. Знову хотілося плакати, як колись у дитинстві. А казка була так близько, посміхнулася до себе. Ну от вже й веселіше. А то ще й коханого чекала б під Новий рік.  Сама, сама буду у себе в гостях.
   Гостинці Млада збирала до столу ретельно. Сама ж собі. Виставила все улюблене, одягнулася в найкраще, враховуючи що надходить Рік Дракона. Отож і розмальовка повинна бути відповідна. Збиралася у новий рік впевнено. Багато потрібно виправити та й розпочати його б гідно, роздумувала. Ховала думки про самотність у клопотаннях біля столу. За вікном галасувала сусідська молодь. Веселе все ж  таки це свято,  для всіх.       Хвилини спливали швидко. І чим їх ставало до початку свята менше, тим, чомусь, сумніше дихала її душа і тихіше билося серце. Себе не обдуриш. Бо коли у таке радісне і незвичайне свято ти сама, значить щось не так. А що не так,? Ні! Не буде вона сама зустрічати свято. Взяла до рук бокал, підійшла до вікна. Ось до  цього  гурту молоді  і приєднається. Разом з ними запалить бенгальський вогонь, рвоне у небо салютом, весело засміється, вип'є келих шампанського. Новий рік задзенькав 12 разів всіма годинниками країн, які разом зустрічали новорічний прихід. Гурт галасував ще півгодини і посунув до когось в домівку відігрітися. Ще через хвилин 20 притихло все, наче перед якимсь вибухом. Звичайно, це ж зустрічаючі рвонуть зараз на вулицю. Ситі, розвеселені, гулянку розпочнуть на снігу. Завжди так було. 
  Млада дивилася на сніжок, що тихенько білим килимом прикривав землю. Подвір'я перетворювалося на  велике поле.  Гарно, й собі потішилася. Але що це? На чистому, білому роздоллі лежав дивний предмет. Так, малишня щось важливе забула, а завтра буде горювати за втраченим. Пильніше вдивилася, не впізнати, далеко. Чомусь повело до  дверей, одягалася поспіхом. На східцях вже летіла. Що жене її, зупиняла сама себе, а кроки ставали все швидшими. Підлетіла до загубленого і остовпіла. На снігу лежала довга красива рожева троянда. Схилилася над квіткою, може знову галузка суха. Ні справжня. Так і сказав Дід Мороз, що буде жива. Але помилився ти, дідусю. Ніхто мені її не дарує, сама знайшла. «От тобі і чудеса!», - промовила вголос і засміялася. Просто хтось загубив, а я…
-	Це для Вас, - почула голос за спиною. Озирнулася.
-	Чому для мене? – механічно перепитала, отетеріло вдивляючись в обличчя молодого чоловіка.
-	Тому що Ваше вікно було, мабуть,  найсумніше. А в ньому красива і печальна жінка. Так не повинно бути  в новорічну ніч. Дід Мороз і постарався.
-	Так вже й печальна, і особливо це видно у далекому вікні,  - іронізувала,  опанувавши себе Млада.
-	А я про Вас все знаю. Дід Мороз розповів ще у дитинстві, – весело засміявся 
незнайомець. Млада тримала у руках квітку, не знаючи, що з нею робити. Жартів вона не розуміла, але чомусь і її серце почало потихеньку посміхатися. Щось далеке і рідне реготнуло разом зі сміхом чоловіка. 
-	Младо, невже не впізнала мене? - стиха запитав, підійшовши ближче до жінки.
-	Сенько, ти!? Та хай тобі, де ж ти взявся, з яких доріг? - здивовано зазирала до 
височаня.  Посміхнулася сама до себе.  – Ти  Дід Мороз!?
Семен підійшов до Млади, обняв за плечі.
-     Ну, здрастуй, однокласнице. Нарешті знайшлася. Дід Мороз і моє бажання здійснив. А ти що вже не віриш у чудеса?
-	Ні,  я і зараз вірю, адже збулося моє бажання мати троянду, – щиро засміялася
Млада. От тільки прокол вийшов з червоною.  І жаль, що  вона ще й сухою гілкою виявилася... Видно, квітку подарувати слабо навіть чарівнику?
 -    Вибач, будь ласка,  Младо, Дідуся. Адже  ця вже справді лише для тебе. Отож, ми разом вітаємо тебе  з Новим роком!
  Сусіди, гості посунули на вулицю, загаласували, дзвеніли у небо салютами, та їх не чули і не бачили Млада і Семен. Вони розповідали один одному наперебій історії зі свого життя, обмінювалися новинами, згадували минуле … і говорили, говорили, аж поки геть не замерзли. Вікно у квартирі Млади сяяло до ранку. Вона зустрічала Новий рік, новий день не сама. На столику у вазі горіла ніжним квітом рожева троянда, знак нового почуття, яке  запломеніло,  аби розгорітися. Зазираючи в закохані ще з дитинства красиві і щасливі очі однокласника, Млада подумала: «Як добре, що є на світі Дід Мороз, троянди… і кохання.  
Тетяна Луківська

ID:  303821
Рубрика: Проза
дата надходження: 03.01.2012 01:47:04
© дата внесення змiн: 03.01.2012 01:48:41
автор: Тетяна Луківська

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали: Леся Геник, Olaneya
Прочитаний усіма відвідувачами (2952)
В тому числі авторами сайту (28) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

 
Молодець! Цікаво, захоплююче, чарівно.Нехай живуть добрі казки і чарівні дівчата, які вміють їх розказувати.
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за такий оптимістичний коментар. Щиро рада зустрічі flo06
 
ГАЛИНА КОРИЗМА, 22.01.2012 - 01:35
Історія з щасливим закінченням. Гарно написали. Браво! 12 16 flo06
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже вдячна, що знайшли час і прочитали мою історію 05
 
Лія Лембергська, 15.01.2012 - 23:31
Казкова мрія... give_rose give_rose give_rose
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, дуже хотілося помріяти flo12
 
Olaneya, 14.01.2012 - 23:15
Незвичайна історія,ви особлива flowers
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за високе визнання flo23
 
Леся Геник, 08.01.2012 - 01:00
Таню... Щиро дякую за цю таємничо-прекрасну історію... За ці хвилини солодкої насолоди дивом... 16 16 16
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я боялася, що не зрозуміють дорослі поети мою казку. І така вам усім вдячна. І Вам, Лесю, за теплі слова. flo12
 
Любов Іванова, 07.01.2012 - 19:42
Чарівна.. фантастично гарна історія!!!Ё! 16 16 12 12 12 12 12 give_rose give_rose give_rose ny4
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, що знайшли час на довгу історію flo13
 
Наталія Ярема, 06.01.2012 - 23:59
Гарна новорічна історія! Більше б таких у житті! А їх чомусь нема...Справжніх, добрих, казкових... flo06
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Хотілося чогось казкового в Новорічну ніч, от і придумалося. Вам дякую, що прочитали мою довгу мрію-казку ny5
 
Рижулька, 04.01.2012 - 01:24
Як гарно! Так хочеться,щоб казки іноді збувалися! flo06 flo06 flo06
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Мені теж мріялося. Дякую flo04
 
Тамара Шкіндер, 03.01.2012 - 19:39
12 12 12 Треба вірити в казку і вона обвов"язково стане реальністю... Як і в даному випадку для ЛГ wink give_rose friends
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дякую, що прочитали. Так хотілося чогось казкового. ось і вийшло отак. flo12
 
АРИНА ЛУГОВСКАЯ, 03.01.2012 - 11:20
Простите, Танечка, не поняла Вас! Это не эгоизм - жить для себя... С возрастом переоцениваешь всё! Появляются другие цели и раскрываются другие грани. А мы - женщины, в нас этих граней..!!!! give_rose
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дякую Вам за спілкування, що часу вділили, адже в нас не завжди виходить . flo17
 
АРИНА ЛУГОВСКАЯ, 03.01.2012 - 08:45
И то и другое. Но только для себя жить не научилась. Может и плохо это, но тогда я острее ощущаю одиночество. У меня много детей, друзей и...другие, кто во мне нуждается. wink friends
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Арина,--жити нарешті для себе---в моєму розумінні, це тільки вночі ,коли за всіма догледіла, тоді можна писати вірші, спілкуватися з вами , бо вдень я собі не належу. ото це моє ---для себе. Вибачте, що так довго пояснюю, бо егоїстичного в мені вже давно нема, не дозволило життя. Отож, ми обидві живемо для всіх . Може, це і є наше щастя інакше не вміємо. flo18
 
АРИНА ЛУГОВСКАЯ, 03.01.2012 - 01:56
16 give_rose give_rose give_rose 22 19 22
 
Тетяна Луківська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, що прочитали казку. І Ви не спите. А віршуєте чи просто живете нарешті для себе,як я? flo26 ny5
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
Синонім до слова:  Прибулець
dashavsky: - Пришилепинець.
x
Нові твори
Обрати твори за період: