Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Запис щоденника

logo
Запис щоденника
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

 x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 10
Пошук

Перевірка розміру




 Щоденники Авторів | Щоденник ЕТ | на сторінку автора ЕТ
(07.03.2012 )
ЕТ - Хіп-хоп це культура...

Хіп-хоп - це культура, яка має свої основні складові: музичну-діджеїнг, МС-їнг, бітмейкінг, бітбоксінг; брейк-денс, граффіті, ідеологія або знання (knowledge).
Реп відрізняється від хіп-хоп музики, тим, що людина, яка читає реп переслідує суто свої власні інтереси (заробіток грошей, самовираження і самовихваляння, виливає свій внутріщній світ в музику, говорить про своє "я")
Водночас МС не тільки читає, а розвиває хіп-хоп культуру вцілому, не тільки розповідає про якісь проблеми, а й пропагандує розвиток культури, часто ми бачимо в кліпах розмальовані стіни граффіті, на концертах на сцені танцюють бі-бої, багато МС проводять заняття з молоддю по історії хіп-хоп культури (KRS-One написав три книжки), пропагандують її основи.
Що ж пропагандує хіп-хоп культура? Хіп-хоп аполітичний, виступає проти соціальної нерівності, поти важких наркотиків, насилля в прямій формі, проти зловживання алкоголем тощо. Головна мета хіп-хоп культури - це розвиток особистості і здоровий спосіб життя. Щоб молодь не кололась в під"їздах а самовиражалась через мистецтво граффіті, римування, щоб займалась спортом, брейк-денсом. Хіп-хоп виступає за розвиток етики в суспільстві.
Тому, насправді від репу хіп-хоп головним чином відрізніяє навіть не наявнісь складових елементів. Що ж робить хіп-хоп культурою? Вміння римувати, фрістайлити - це стиль, а хіп-хоп - це мислення, розум, це філософія життя.
Як сказав KRS-One
"Реп - це те, що ми робим. Хіп-хоп - це те, чим ми живемо"

Можна довго продовжувати, і чим далі, тим більше виникає питань. Ясно одне, що в нашій країні деякі вищенаписані речі здаються дикими. Шо репер і МС - це різні люди, що виходить так, що напр. Каже Обойма до хіп-хопу не має відношення, він репер. Та шо тут.. Всі ми репери в СНД. Нам багото чого дійсно здається диким, частково в цьому винний русский рэп, в Росії навіть є таке поняття реп-культура. Тобто ніхто не знає що ж таке хіп-хоп культура. Саме в цьому наша проблема, я впевнений. І для того, щоб всі питання прояснились треба вивчати історію і основи х-х культури. Тисячі сторінок в і-неті, десятки годин документального відео, все це є, але мало що переведено, більшість на англ. мові.
Мабудь головне, що не вистачає розвитку х-х культури в Україні - це відсутність інформації. Зауважте, розвитку не українського х-х, а х-х культури в Україні, бо культура одна. Головне - це знання, звідси підуть і тексти змістовні і етика людська. А не обсирання на форумах, або фрази тіпа "реппер, що читає хіп-хоп" чи "МС, що читає реп". Райтери і бібої у нас взагалі себе не відносять до хіп-хоп культури. Якщо ми об"єднуємся, то в якісь клани, щоб когось іншого засрать, задіссить. Тощо.
То про який хіп-хоп в Україні ми говоримо? Є реп, більше поки шо немає. Ніякої етики, розвитку особистості, ніякої здорової пропаганди ніякого мислення. Все як раз навпаки. Тому єдине, що мені хочеться, щоб хіп-хоп культура нарешті у нас з"явилась. Як її довести в Україну, як людей зацікавити, щоб вони перечитали купу матеріалу, змусити людину замислитись, навчити молодь ідеології хіп-хопу. Тут треба відкривати школу, і я давно думаю як це зробити в інтернеті, бо читать ніхто нічого не буде, треба перекладати відео і робити щось цікаве.
Всім мир, шануймося.


Інженер, Самозахист, Кіровоград.



Додати коментар можна тільки після реєстрації
Зареєструватися може будь-який відвідувач сайта.
Нові твори